Jugoslovenski Rotar

ZI UI. IO И ££ © W Bo.

Druga dđistriktna Konferencija u Zagrebu 14 1 15 арша 1954

VA agrebački je klub od uvijek bio sretan, kad ie u svom dragom gradu imao prilike pozdraviti rotarsku braću u što većem broiu. Mi smo već upravili posebni poziv svakom pojedinom klubu, ali i ovim putem Želimo da svoj braći kažemo, koliko će nas veseliti, ako svaki od njih svojim posjetom doprinese da druga distriktna konferencija bude jos veci i potpuniji uspjeh nego Sto su bili svi na8i dosadanji zajednicki sastanci.

Braéo rotari, ne samo članovi zagrebačkog kluba nego i cilelo gradjanstvo ovog gostoljubivog, historijskog i ujedno savremenog grada čeka Vas raširenih ruku. Velika ie počast za cijeli naš distrikt, što će na ovogodišnjoj konferenciji sudjelovati lično pretsjednik rotar Nelson, i to zvanitno kao pretstavnik R. I. Jugoslovenski rotari ne smiju propustiti tu jedistvenu priliku da dodju u izravni kontakt sa uvezenim prvakom naSega pokreta, pretsjednikom svoje svietske organizacije i da tako rekordnim sudjelovanjem kenferenciji uzvrate pocast, koju R. I. kroz svog pretsiednika ukazuje cijelom jugoslovenskom rotarstYu.

Dvođnevni boravak u Zagrebu, preko subote i nedelje 14. 15. aprila, pruža pouke i zabave i njegovim dobrim i starim poznavaocima, a da ne govorimo o onoj braći, kola će možda imati priliku da tom svečanom zgodom, vrse¢i ujedno jednu od najpreSnijih rotarskih duZnosti, po prviput upoznaju ovaj veliki jugoslovenski grad, centar hrvatskog dijela naSega naroda.

Otmjeni gornji grad, ta historijska pozornica, na kojoj su se odigrali sudbonosni dogadiaji u kulturnom i političkom razvoju Hrvata i svih Jugoslovena; ponosna katedrala u utvrdjenom biskupskom gradu; bogat! muzeji sa rijetkim umjetničkim i znanstvenim dragocjenostima; novi, moderni grad uokviren krasnim parkovima i pun prijatnih monumentalnih gradjevina i umjetničkih spomenika, od kojih su mnogi djelo našeg velikog brata Ivana Meštrovića, te konačno velika industrijska i trgovačka preduzeća najraznovrsnijih grana, sve to moze da zadovolji svaki interes. i svaki kulturni ukus.

Zagrebački će rotari uložiti sve svoje sile da boravak bude svakomi: pojedinom bratu čim korisniji i čim ugodniji. Potrudićemo se da svojim dragim gostima pokažemo ne samo sto najboljega i najljepsega ima grad nego i njegova Zivopisna okolica, gdje je hrvatski seljak, i ako u stalnom kontaktu s gradskom civilizacijom, u ubavoj prirodi, zadrzao nosnju i tradicije davnih naših generacija.

I nemojte zaboraviti svoje dame, ier bi to bilo veliko razočarenje naročito za naše žene ı sestre.

Mi pouzdano računamo s Vašom odlukom, da ćete svakako posjetiti drugu distriktnu konferenciju, te Vam svaki zagrebački rotar već sada od srca kliče: „Dobro nam došli i dobro nam došle, braćo i sestre!”

Rotary Club Zagreb

БЕВЕРЛИ ЕД ВН f|