Jugoslovenski Rotar

pretsjednik br. Krbavac sastanak i pozdraylja braću, a osobito br. Schustera, koji se je vratio sa puta u inostranstvo. Tajnik čita posljednji zapisnik kao i prispjelu poštu. Pošto su nastale neke promjene u pojedinim odborima, to pretsjednik imenuje pročelnikom odbora za klasifikaciju br. Schustera, u odbor za primanje br. dr. Kaisera, u odbor za služenje u javnosti kao pročelnika brata dr. Uzelca, kao člana br. Schustera, a Као zamjenika br. Krasso, u odbor za medjunarodno služenje br. Stepanskoga kao člana, a u odbor za ciljeve ı zadatke kao članove br. Schustera i dr. Uzelca; bivši blagajnik br. Frank] podnaša svoje izvješće o blagajničkom radu u prošloj godini. Br. Schuster izvješćuje o svojim posjetama klubovima Paris ı Munchen. U škrablici sakupljeno je dinara 600'—.

240. sastanak 19. jula 1934. Frekvencija 78:25 %. Nakon zajedničke večere otvara pretsjednik sastanak i pozdravlja braću. Tajnik izvješćuje o prispjeloj pošti te javlja, da je poslao br. Edi Markoviću čestitku prigodom njegovog imenovanja za generalnog Prizada. Bratu pastguverneru poslana je čestitka što je izbjegao katastrofi prigodom Željezničke nesreće pri njegovu povratku iz Detroita.

ravnatelja

241. sastanak 26. jula 1934, Frekvencija 65°21 %. Brat pretsjednik otvarajući sastanak Zali danasnju slabu frekvenciju i apelira na bracu da nedolaskom ne kvare frekvencifu i ujedno pozivlje proéelnike komponentnih odbora da u roku od 14 dana odrze sjednice ı zatim predlože program svoga rada. Od pastguvernera br. dr. Stojadinovića dobili smo kartu iz Washingtona. Tajnik proditao je posljednje pismo pastguvernera kao i prvo novog guvernera; zahtjevima posljednjeg bit će u cijelosti udovoljeno. Pastpretsjednik brat dr. Kaiser javlja, da se je koristio pozivom belgijskog distrikta te je poslao svoga sina na propagandističko putovanje sinova rotara po Belgiji i Lusemburgu; kada se vrati, bit će pozvan u klub, da održi predavanje o svom putu. Dr. Uzelac drži nato predavanje o osječkom vodovodu, koje je radi svoje aktuclnosti saslušano velikom pažnjom i nagradjeno aplauzom. Popriječna mjesečna frekvencija iznaša 82°60 %.

Io Cy) AUN GE WV ©

Sastanci (Meetings): Petak (Friday) 20.00 Pivara Vajfert

161. sastanak 6. jula 1934. Frekvencija 7%'o6 %. Pri početku sastanka obavljena je predaja dužnosti stare uprave novoj. Otstupajući pretsednik br. Isajlović prigodnim rečima zahvaljuje se tajniku br. Prediću na njegovom dvogodišnjem požrtvovnom radu ı velikom trudu, koji je uložio, da bi klubska administracija uvek tačno ı pravilno funkcionisala. Blagodari svoj braći na saradnji ı poverenju, koje su mu za OVO Vreme ukazali. Novoizabrani pretsednik br. Spaić biranim rečima zahvaljuje se braći na poverenju ı moli ıh da u bratskoj saradnji potpomažu novu upravu u unapredjenju rotarskih ciljeva i ideala. Izražuje nadu, da će budući period rada doneti vidnih rezultata. U ime članova kluba br, dr. Hadija odaje priznanje br, Isajloviću ı Prediću za njihov odani rad. Čita se izveštaj o radu kluba u rotarskoj 1933/1934 godini. Bilo je sr sastanaka. Sastanak od 16. marta 1934 odrzan je u počast guvernera br. dr. Stojadinovića sa ladies-nightom. Prosečna godišnja frekvencija Je 68'ra %. Najveći deo članova ima vrlo dobru frekvenciju. U toku godine primljeno je šest novih članova, a istupili su četiri, koji zbog bolesti, koji zbog teških materijalnih prilika. Dakle prema stanju od 1. jula 1933 godine poveéao se broj članova sa 22 na 24. U toku godine održala su braća razna predavanja ı referate, ukupno 4o. Naši članovi posetili su klubove: Beograd, Zagreb, Zemun, Novi Sad i Zurich. Bili smo zastupljeni sa tri člana na distriktnoj konferenciji. Izmenjali smo nedeljne izveštaje sa svim Jugoslovenskim klubovima ı sa nekojim inostranim klubovima. Podelili smo oko 46oo dinara za ishranu siromašne dece, druŠtvu za suzbijanje prosjačenja, ruskom odboru „Pomoć“ i postradalima u Kaknju. Prema izveštaju blagajnika br. Weissa materialno stanje kluba je povoljno, Pretsednik br. Spaić saopštuje, da je u saglasnosti sa upravnim odborom imenovao odbor za ciljeve i zadatke ı komponentne odbore sa

23