Jugoslovenski Rotar

Za godinu 1931/1932 izabran je pretsjednikom Dr. Artur Krajanski, za godinu 1932/1933 Dr. Nikola Thaller, za godinu 1933/1934 Dr. Ernest Krajanski, a za godinu 1934/1935 Dr. Miroslay Posmodi.

Klub je za vrijeme svoga dosadanjega opstanka Zivo sudjelovao u rotarskom radu, prisustvovavsi syim važnijim rotarskim manifestacijama ostalih domaćih klubova i našeg distrikta. Pojedini članovi kluba marljivo su — prema prilikama — posjećivali domaće i strane klubove. Dne 22. in 23. augusta 1931 odrzan je u Varaždinu i u Varaždinskim Toplicama intercity meeting uz sudjelovanje klubova Zagreb, Maribor, Graz, Celovec, Salzburg, Osijek ı Pečuh, koji Je uspio mimo sva očekivanja. U svim humanitarnim, kulturnim i privredničkim društvima ı pothvatima Varaždinski su rotari vidno sudjelovali. Sedmični sastanci poznati su ı izvan Varaždina sa svojega vedrog 1 згдаспос tona.

Klub broji danas 2o članova.

x

CEHOSLOVACKA — 66.DISTRIKT ROTARY INTERNATIONAL

Citao sam o raznim malenkostima iz zivota Rotary: kako treba da na vreme dolaziš na sastanak, da ne odlaziš pred zaključak sastanka, da se za vreme predavanja ne zabavljaš sa susedom, pa su mi za novu godinu pale i take malenkosti na pamet — malenkosti prijateljstva: čestitke za novu godinu posebnim pisamcem. Razglednice ili vizitke tako su hladne i radi konvencijonalnosti upravo mrske. Novogodišnjica diše duhom poverenja, greje žarom prijateljstva. Jugoslovenski ı československi Rotary klubi ı rotari, razumevši pravilno tu prijateljsku malenkost, čestitali su si na klupskim sastancima ili na privatnim domencima svako dobro. Nemojte, zaboga, misliti da je to nepotrebni luksus; verujte mi da je to sastavni deo čvrstih karika udova, spojenih medjusobno čvrstim prijateljstvom, ljubaznošću, pozornošću, pouzdanjem ı društvenošću. Sluzbene ili privatne novogodisnjice, Sto se uzajmice izmenjavaju, jacaju u Rotary medjunarodno sluzenje. Nova godina 1935, usprkos lošim vremenima, puna je jugoslovenske i československe novogodišnjice, 1 ta Cinjenica ogreva srce.

Nekoji československi klubovi, držeći se ustaljenih tradicija, doprinašaju novčane iz-

nose za besposlene ı za društva za zaštitu dece, da se reše čestittaka za Novu godinu. U tu svrhu darovali su ove godine klubovi: Bratislava Ké 540°—, Cesky TéSin Ké aoo:'—, Pelhtimov Ké rooo-—, Plzenj Ké soo00'— 1 ТерПсе-Запоу КЕ г500—.

Izmedju ostaloga rada, naš je guverner rotar Zaba za prve pola godine sluzbeno posetio 32 kluba. Njegov rad ide u prvom redu za tim, kako bi uredio služenje Javnosti.

Od dne 4. do 6. Januara 1935. držao se III. redoviti meeting Rotary klubova slovačkih ı portkarpatsko-ruskoga u Tatranskoj Lomnici ı Visokim Tatrama ı uspeo je vrlo lepo. Sastalo se oko 100 rotara sa svojim damama iz celoga 66. distrikta. Rotari ız Česke ı Moravske, udaljeni do rooo km, pohiteli su k svojim drugovima u istočnu Slovačku da im iskažu svoju ljubav. Njihov je rad bio stvaran ı zadahnut osećajem dužnosti ı prijateljstva. Sastala se rodbina da se ozbiljno posavetuje ı ugodno pozabavi. Tamo, u Visokim Tatrama, stvorili smo vrt za drveta prijateljstva; posadili smo vec tri drveta, simbole prijateljstva i dobre volje. Pozivljem Vas, jugoslovenska braćo, da za letnje dokolice pohrlite u naše Visoke Tatre,

14