Jugoslovenski Rotar

К. С. О51ЈЕК

Sastanci(Meetings): Četvrtak (Thursday) 2o.oo Grand Hotel

263. sastanak 3.jan. Frekvencija 83:33 2.

Tajnik izvješćuje, da je čestitao br. Letici pri-

godom njegova imenovanja pomočnikom mi-

nistra financija; zahvalu na čestitci primili smo od brata ministra Dr. Popovića. R.C. Opava zahvaljuje na €estitci prigodom predaje ¢artera. Tajnik izvje8¢uje, da je poslao centrali iskaz članstva a blagajnik bude upuéen, da podmiri Per Capita Tax za prvi semestar o.g. Br. Poljak čita budget R.I a br. Govorković drži referat o članku, izašlom u „The Rotarian“: „Da li je komunizam neizbježiv.* Pretsjednik čestita braći pravoslavne vjeroispovijesti srda¢ni: „Hristos se rodi“, čemu se sva braća pridružuju.

264. sastanak ro. jan. Frekvencija 87°50 %. Pretsjednik pozdravlja br. Franka od R.C. Zagreb i moli ga, da isporuči pozdrave braći u njegovu klubu. R.C. Karlovac nas pozivlje na inauguraciju; pošto nitko ne može tamo da putuje, imade se poslati čestitka. Tajnik je bio u Beogradu kod brata ministra financija Dr. Stojadinovića i u klubu te isporučuje pozdrave. R.C. Catania nas pozivlje na proslavu roogodišnjice kompozitera Belinia; čestitat ćemo. Brat guverner traži nekoje podatke, koji će mu se odmah priposlati. Brat pretsjednik javlja, da je sa ı. januarom istupio iz kluba Josip Hartl. Brat guverner Salje nam dopis W. B. Thorne, sekretara R. C. Phone Covin, Kalifornija, u stvari korespondencije sinova rotara, odgovorit će mu sin našeg pastpretsjednika br. Dr. Kaisera. Brat Dr. Kaiser drži predavanje „Uredba o zaštiti novčanih zavoda“. Br. Krešić drži referat o ishrani nezaposlenih radnika, o čemu on već četiri: godine vodi brigu.

26%. sastanak 17. jan. Frekvencija 87°50%. R. C. Haarlem pozivlje nas na sve¢anost proljetnoga cvijeća. Brat pretsjednik čita VII.mjesečno pismo brata guvernera, koje je sa velikom pažnjom saslušano. Br. Krešić referiše, da je u Beogradu razgovarao sa direktorom К.1. Dr. Stojadinoviéem 1 bratom guvernerom; isporučuje pozdrave, ı obojica obećaše da će skoro posjetiti naš klub; zatim

drži predavanje o akciji dužnika. Brat pretsjednik čestita bratu domaru Hiniću njegovu krsnu slavu Sv. Jovana, čemu se sva braća iskreno pridružuju.

266. sastanak 24. jan. Frekvencija 91°67 %. Pretsjednik pozdravlja goste braću Franka R.C. Zagreb ı Ing. Rogulića R.C. Vukovar. R.C. Zagreb nas pozivlje, da ispunimo dužnost zadnje distriktne konferencije ı da pošaljemo za podmirenje troškova regionalne konferencije po članu Lire 2:— ili Din o9:'—; bit će udovoljeno. Br. Govorković referiše iz T.N.L. o Alfredu Nobellu, br. Dr. Pinterović referiše iz „LU“ o jednom članku iz „Slovenca“ o Rimskom paktu. Br. Dr. Uzelac drži predavanje o tuberkulozi. Br. Dr. Batori drži referat o članku, koji Je izašao u „Der Когапег“ од Ог. Mutmanna: „Leben und Tod.* Tako bogati program već davno nismo imali, pa se je za naredne sastanke prijavilo mnogo braće, da održe svoja predavanja i razne referate.

267. sastanak 31 jan. Frekvencija 79°17 %. Otvarajué pretsjednik sastanak, komemorira smrt bivšeg našeg člana a sada pretsjednika opštine Vlade Malina, koji je uvijek imao pred očima rotarske principe pa ćemo ga zadržati u harnoj uspomeni. Tajnik čita poslanicu rotara Dr. Pottera i cirkular brata guvernera čijim je zahtjevima udovoljeno, a ı Per Capita Tax doznačena je, samo ne imademo jošte potvrde iz Chicaga. R. C. Dubrovnik nas pozivlje na putovanje u Englesku. U smislu VII. mjesečnog pisma brata guvernera povela se je debata o rotarskoj štampi pa je zaključeno, da smo sa redakcijom našeg lista vrlo zadovoljni, naša domaća štampa takodjer prati sa simpatijom naš pokret ı donaša sve što im šaljemo.

2

К. С. РАМСЕМО Sastanci (Meetings): Petak (Friday) 20.00

Pivara Vajfert 187. sastanak 4. jan. Frekvencija 72°80 %. Tajnik ita polugodi§nji izveštaj. Br. Kund zahvaljuje se bratu tajniku na predanom radu i izveštaju. Izveštaj će se poslati svima domaćim klubovima. Referiše se pošta. Primili smo mnoge čestitke od domaćih i inostranih

21