Jugoslovenski Rotar

A. Steiner izručuje pozdrave od kluba u Pečuhu. Prigodom diskusije o novoj redakciji rotarskih ciljeva razvila se poduža diskusija u kojoj sudeluju mnoga braća, osobito brat pretsednik, br. Ing. Funtak i br. Dr. Gruber. Pošto se na samoj sednici nije mogla doneti definitivna odluka, to je izabran uži odbor u koji su ušli osim pretsednika ı braća: Dr. Lipovšćak, Dr. Marković, Turk Fran ı Wachsler. Odboru je stavljeno u dužnost, da formuliše definitivno ovo pitanje.

БОА

PPR CZ JN (G IN. 18, 19

Sastanci (Meetings): Ponedeljak (Monday) 20.00 Hotel Esplanade

Ргозјеспа frekvencija 75 %.

289. sastanak 7. januara 1935. Prvom sastanku u novoj godini prisustvuje kao gost br. Dr. Peičić, član Rotary kluba Beograd, koga pretsjednik, kao i svu ostalu braću, najsrdačnije pozdravlja. — Brat tajnik izvJešćuje o prispjeloj pošti. Na zamolbu brata guvernera preuzeo je naš klub sabiranje priloga sviju domaćih klubova za regionalnu konferenciju koja će se ove godine održati u Veneciji. Rotary klub Karlovac u organizaciji održat će I2.O.mj. svečanu inauguraciju, na koju nas poizva. ı8 članova zastupat će naš klub na ovoj svećanosti. — Brat pretsjednik čita depešu koju je primio od beogradskog kluba, da je naš br. Edo Marković izabran za redovnog člana njihova kluba, što braća osobitim zadovoljstvom primaju na znanje. Referira zatim o prijateljskom sastanku, priredjenom s.o.mj. po Rotary klubu Varaždin ı na kojem Je učestvovalo šest braće od našeg kluba. Sastanak je protekao u vrlo ugodnom raspoloženju ı bio je odraz iskrenog prijateljstva, koje veže bratski varaždinski ı naš klub. — Slijedi izvještaj br. ing. Košaka o radu ı dogadjajima u švicarskim klubovima, a zatim brat pretsjednik zaključuje sastanak.

290. sastanak r4. Januara 1935. Pretsjednik pozdravlja gosta br. Zdenka Kneza ı ostalu braću i prelazi se na dnevni red. Brat tajnik referira O pošti ı iznosi u velikim potezima rad domaćih klubova. — Pretsjednik saopćuje da je prema svojedobnom ovlaštenju stavio Rotary klubu Subotica na raspolaganje soo di-

nara kao jednokratni doprinos za školovanje njihova štićenika Stevana Mezeja. — Potpretsjednik brat profesor dr. Vladimir Pliverić izvješćuje iscrpno O svečanoj inauguraciji Rotary kluba Karlovac. Svi naši članovi učesnici na OVOJ svečanosti ushićeni su od ovog kratkog boravka u krugu braće Karlovčana, koji su zaista učinili sve da svojim gostima i braći učine boravak što ugodnijim. I ovim putem izriče se braći u Karlovcu najsrdačnija hvala na iskazanom gostoprimstvu. — Iz engleske rotarske štampe izvještuje br. ing. Meštrović. Iza ovog zanimivog referata dobiva riječ brat ing. profesor Calogović, koji prikazuje u kratkim crtama gradnju mosta Kralja Aleksandra I. u Beogradu, koji je pred kratko vreme dovršen ı predan prometu. Najprvo se osvrće na most BeogradPančevo, koji se takodjer nalazi u gradnji, a zatim prelazi na most Beograd—Zemun. Interesantni referat salušan je pozorno, i braća nagradjuju aplausom predavača, a brat pretsjednik toplo mu zahvaljuje.

2gi.sastanak 21.januara 1935. Zvanicni posjet brata guvernera dra Viljema Krejéija. Članovi kluba sakupili su se oko ukusno iskiéenog stola da pozdrave svog dragog brata guvernera, koji Je došao danas u pratnji dvojice Clanova R.C. Ljubljana da posjeti zvanično naš klub. U vrlo lijepom govoru pozdravlja ga brat pretsjednik u ime kluba. Iznosi u svom govoru da je naš dragi brat guverner, kao pravi Slovenac, shvatio tu svoju dužnost temeljito, kako je to njemu a ı našoj dragoj braći Slovencima svojstveno. Pod njzgovim rukovodstvom rotarski se je pokret u Jugoslaviji proširio, a ugled našeg distrikta koji su njegovi pretšasnici podigli ı zadržali na zamjernoj visini, sačuvao je i on u punoj mjeri. Predaje mu u ime zagrebačkog kluba album br. Meštrovića kao dokaz koliko zagrebačka braća njegov rad i požrtvovnost cijene i kao znak iskrenog i odanog prijateljstva koje prama njemu goje. Burni pljesak. — Iza pozdrava braće Ljubljanéana i rotara dra Luigi Piesa, ¢lana Rotary kluba Vicenza ustaje guverner br. dr. Viljem Krejéi te se zahvaljuje za pozdravne riječi brata pretsjednika i za lijepi dar, koji mu je klub poklonio. Opisuje opseg svoga guvernerskog djelovanja. Govori o raznim rotarskim pro-

9