Jugoslovenski Rotar

о. зазгапак то. јап. Frekvencija 72°22 %. Rotar ing. Ljubičić održao je predavanje: „Rotarstvo u slavenskim zemljama.“ Vrlo lijepo je prikazao razvoj ı stanje rotarstva u slavenskim zemljama.

gi. sastanak 17. jan. Frekvencija 61-11 %. Rotar ing. Ježina je održao predavanje iz zvanja: „Kako rotar kao državni činovnik može da služi u svom zvanju.“ Br. Ježina Je vrlo lijepo obradio temu.

g2. sastanak 24. јап. Frekvencija 6r'rr %. Na dnevnom redu je bilo pitanje akcije za izgradnju zgrada za pučke škole ı za dječje igralište. O pučkim školama referirao je tajnik Vičić. Tu našu akciju prihvatilo je Gradsko poglavarstvo u Šibeniku pak sada skupa saradjujemo u tom pitanju. Izvješteno je O posljednim koracima po ovoj akciji. — Brat ing. Ljubičić izvjestio je o dječjem igralištu. Pododbor je posjetio gospodina pretsjednika Gradskog poglavarstva da ustupi zemljište. Cim to bude gotovo, pristupi¢e se realizovanju akcije.

93- sastanak 31. jan. Frekvencija 88°89 %. Ladies-Night. Prisutno je 29 lica: rotara, rotarki i gostiju. Bilo je tako lijepo, veselo, intimno, da je na op¢i zahtjev zaključeno da se ovakove priredbe i van programa priredjuju češće. U istinu se mogu organizirati.

R. C VARAŽDIN Sastanci (Meetings): Petak (Friday) 20.00 Grand Hotel Novak

228. sastanak ı.febr. Frekvencija 77:27 %. 229. sastanak 8. febr. Frekvencija 86°36 %. 230. sastanak 13. febr. Frekvencija 68°18 %. 231. sastanak 22. febr. Frekvencija 72°73 %. I mjesec februar obilježen je posjetom go-

stiju;. Na prvom od 4 održana sastanka

predavao Je brat Dr. Kalafatiš o temi: „Zakon o sterilizaciji u Njemačkoj“ iznijevši motive, koji su vodili zakonodavca 1 uzroke

s medicinsko-nauénog i moralnoga glediSta.

Vrlo zanimljivo predavanje izazvalo je op-

seznu, Živahnu debatu, koju je prekinuo

drugi, Još aktuelniji tema: doček braće rotara iz Maribora, koji najaviše svoj dolazak

za 8.februara. I zaista: usprkos snijezne vi-

>

=

javice dodje ro braće 12 К.С. Магђог ч impozantnom autobusu na naš 2209. sastanak. Naša Je radost bila velika; učinismo što smo mogli, da nam se gosti ugodno osjećaju Nadamo se, da ne će tako brzo zaboraviti nr naš rol-kol, a ni ilustrovanu „Biologiju varaždinskih roatra“. Medjutim, braća su iz Maribora bila radi sniježnog nevremena nekako trapistički nastrojena. Nijesu doduše pozdravljala sa „Memento mori“, ali su, tako reći, od početka mislila i govorila o povratku pa su samo naši opstrukcionistički govori otegnuli njihov boravak do ponoći. Svakako je u našim redovima raspoloženje, da kod uzyrata ovog posjeta braći u Mariboru primjerom pokažemo, kako dugo bi braća bili morala ostati u Varaždinu.

Na 23o. sastanku, nakon uobičajenog, referiranja stigle pošte, održao je br. Leitner odulji referat u prijevodu iz Sofijskog bulletina o bugarskoj muzici. Zatim brat Ostojić referira o pokusnoj vožnji na pruzi Zagreb Čakovac sa ubrzanim vlakom; tema nas nije interesirala samo kao Varaždince, nego ı kao članove našega kluba, koji je već poduzimao korake kako bi se rije.ilo pitanje te pruge. Rezultat vožnje, koja bi trajala svega 2 sata i so minuta, uvelike nas je obradovao, jer se time mnogo poboljšava saobraćaj izmedju Varaždina ı Zagreba. 22. februara nije bilo predavanja; sastanak je bio namijenjen raznim problemima internog klupskog karaktera. Premda su frekvencije u februaru bile nešto manje od onih u januaru, One našu skromnost zadovoljavaju, ta znamo, da nijedan od braće ne izostane sa sastanka bez znatnih razloga, kao što su bolest ı služenje u zvanju ı Javnosti. I tako s pouzdanjem idemo u treći mjesec ove godine.

x

IN, (GW Wi OVAN NR: Sastanci (Meetings): Ponedeljak (Monday) 19.30 Grand Hotel

125. sastanak 4. febr. Frekvencija 100 %. Pretsednik pozdravlja nova brata: Tomu Maksimovića, glavnoga direktora tvornice Bata d.d. Borovo (Vukovar), koji ulazi pod klasifikacijom obućarska industrija, i Pfeif-

9