Jugoslovenski Rotar

iskazala naša rotarska braća iz 66. distrikta, osobito prigodom medjudistriktnog sastanka na Bledu.

5.) Izmenjivanje klupskih izvestaja preporuca savet direktora. Izvešća ız kluboya sluze uvelike boljemu medjusobnom spoznavanju, a osobito i spoznavanju rada drugih klubova i prilika u drugim krajevima. Takva su nam izvešća osobito dragocena ako smo sami imali već priliku da sudelujemo na sastancima cnih klubova, kojih izveštaje čitamo ı čiji su nam članovi lično poznati. Dakako da moramo pri razašiljanju izveštaja postupati promišljeno, da se bez nužde ne troši rad ı novac. U takvim izveštajima. treba izbegavati prazne fraze i obi¢ajne floskule a objavljati jezgrovito samo one dogodjaje u klubu koji zanimaju ı druge rotare. Pošiljaju neka se samo klubovima od kojih se može očekivati da imadu od toga koristi. O pitanju da li bi bilo dobro da si naši klubovi izmenjuju ı svoja sedmična izvešća, ili da bi to nadomestili objavama u našem glasilu „Jugoslovenski rotar“, zatim o pitanju u kakyom obliku da o našem radu i o našim prilikama obaveštujemo ı inozemske klubove, razgovaracemo se u posebnom odboru naše distriktne konference. Klubovi koji se specijalno zanimaju za to pitanje, neka izraze svoje misli ı donesu svoje koncizne predloge da ih na vreme, pred distriktnu konferencu, otkažem referentu.

6.) Najmladji nas klub Karlovac primio je već klupski broj 3753. Za kratko vreme vršiće se predaja povelje.

7.) Naš brat admiral Dragutin Prica poručuje mi iz svoje bolesničke postelje, da ne će da kandidira za guvernera našega distrikta. Preostaju Još dva kandidata: brat dr. Jozo Poduje iz Zagreba i brat dr. Viktor Ružić ız Sušaka. Njihov životopis donaša „Jugoslovenski rotar“ u ovom broju. Bratu admiralu Prici želim pako ponovno da bi što pre ozdravio.

8.) R. C. Milano priredice za vreme velesajma 23.—24. aprila 1935 u Milanu sastanak rotara prema naročitom programu, koji ujedno šaljem svim klubovima. Najtoplije preporučujem posetu milanskom klubu. Treba da učinimo ono sto mozemo, kako bismo uspostavili što bolje odnose sa susednim distriktom ı njegovim narodom.

9.) Nas se R.C. Vukovar nalazi ı meseca februara na prvom mestu obzirom na prosečnu mesečnu frekvencu, iako nije postigao svojega rekorda iz meseca januara. Sa svojih 9375 % prednjači našem R. C. Osijeku, koji je postignuo o2'7r %. Mesečna Je frekvenca distrikta meseca februara nekoliko nazadovala prema Januaru. Iznaša naime 78'22 %. Ne bi li bilo bolje da bi ı u tom pogledu napredovali? Svaki neka klub uznastoji da si poveća frekvencu.

Srdačne bratske pozdrave šalje Vam

Vaš vazda odani

Dr. Viljem Krejči, guverner 77. distrikta R. 1.

3