Jugoslovenski Rotar

DRAGA BRAĆO ROTAR J!

CA ; Ove godine zove Vas bela Ljubljana na svakogodišnji zbor rotarskog pokreta u Jugoslaviji. Posle naše ponosite prestolnice iznad Save 1 Dunava ı posle staгодгеупог gospodskog grada, koji kao Rim pokriva nekoliko brežuljaka, dolazi red na Ljubljanu,koju zasti¢uje snazna tyrdjava »ljubljanski

grad“, koja se ogleda u mirnoj vodi skromne Ljubljanice ı oko koje blistaju snežni vrhovi naših ponositih planina. U starom veku Je ovde bila rimska tvrdjava — mač zapada, okrenut prema istoku a tu tvrdjavu je porušio strašni Atila, slomio je zapadu mač. U srednjem veku se je ovde razvio trgovački centar izmedju Italije i istočnih te severnih zemalja — veza zapada sa istokom — ovde se je gomilala roba sa sviju strana i odavde se širila medjunarodna trgovačka saradnja ı blagostanje. Danas je ovde najzapadnija straža južnog slovenstva — ruka istoka, pružena zapadu — bedem našeg jezika, naše misli, raše kulture, našeg stvaranja na svakom polju ljudske delatnosti. Zato treba svaki Jugosloven da vole svoju Ljubljanu! Pozivamo Vas da dodjete svi sa svojim damaina na ovogodišnju distriktnu konfercnciju, koja će se održati 27. i 28. aprila u Ljubljani. Ovaj zbor treba da bude prilika da se syi naši rotarı medjusobno još bolje nego dosad lično upoznaju i sprijatelje, da se svi ogreju na istoj vatri zajedničkog oduševljenja za naše ciljeve, koje svaki treba da postizava u svojoj sredini ı svaki u društvu braće iz svoga kluba.

Dobro nam došli! Ljubljana, 15. marta 1935. god. Rotary Club Ljubljana.

PROGRAM

sastanka pretsednika i tajnika i III. distriktne konferencije 77. distrikta Rotary International u Ljubljani. Petak 26.aprila 164 Sastanak novih pretsednika i tajnika. ; 20h | Neobavezna drugarska večera.

Subota 27. aprila 9°30 Pretkonferencija delegata klubova.

10°30 Otvaranje distriktne konferencije.

132 Zajednički ručak.

1s Rad u odborima.

гоћ | Svečana večera u počast potpretsednika R.I. Walter D. Head-a. Nedelja 28.aprila rok | Svečana i zaključna konferencija.

13h Zajednički ručak.

%

+