Jugoslovenski Rotar

ID А КИ о о о

Dr. Viktor Ružić, rodjen je na Sušaku 31. Januara 1893. Gimnaziju je polazio na Sušaku ı Grazu, a pravne nauke študirao u Beču, Grazu i Zagrebu.

Uslijed rata morao je prekinuti študije, te je vodio trgovački posao svog oca. Od 1917 godine aktivno je sudjelovao na stvaranju narodnih organizacija, te је 1978 postao tajnikom Narodnog Vijeca Rijeka-SuSak, dok mu nije u junu 1919 po talijanskoj okupatornoj vojsci zabranjen boravak u SuSaku.

Vrijeme svog izbivanja od Кисе upotrebio je za nastavak svojih Studija, te je godine 1I92r promoviran na čast doktora prava na zagrebačkom sveučilištu. Vrativ se iste godine kući na Sušak ušao je godine 1921. promoviran na Cast dok-

ПО МЕСО пате 1924. Otvorio ovdje advokatsku kancelariju. Kao član uprave Jadranske Plovidbe od njenog osnutka, saradjivao Je u našem pomorstvu, dok nije 1933 ušao u Narodnu Skupštinu, gdje je ne pristupivši nijednom klubu, ostao „divljakom“ do njenog raspusta.

Pretsjednik je „Dječjeg Skloništa“ ı „Društva protiv prosjačenja“ na Sušaku.

Članom je R.C. Sušak od njegovog osnutka 1930 godine, a imade klasifikaciju ,pomorsko prayo“. U klubu bio je tajnikom, potpretsjednikom i pretsjednikom.

Xx

RO. NIR Il.

PRED DVADESET GODINA Godina 1915 bejaSe za Rotary od posebne vaznosti. Kako je pretsednik Frank Mulholland iz Toleda (Ohio, USA) izvestio kongres u San Franciscu mogao je Rotary prviput od svoga postanka zaključiti godinu bez dugova, sem toga imao Je u banci ı gotovine. Nadalje pokazuje godina 1915 1 рогазг СЈапstva od 38 '% ili otprilike od 15.000 na 20.700. Broj na novo dozyoljenih klubova narastao je za 58, t. j. ukupni broj povećao se Je od 128 na 186.

6