Jugoslovenski Rotar

присутне да ћутањем од 1 минуте одаду пошту преминулом брату Мајору, члану нашега клуба, — једном од најревноснијих посетилаца клупских састанака чија просечна фреквенција никад није била нижа од 95 %. Затим је одлучено, да се на погребу у име Клуба са покојником опрости бр.Јулије Крајачевић. — У наставку састанка поднео је извештај о раду аустријских клубова бр. Трифковић, истичући нарочито акцију Р. К. у Бечу на помагању материјално посрнулих интелектуалаца. Овим поводом развила се опширна дискусија те је решено, да брат Трифковић припреми један детаљно разрађен предлог у циљу да и наш Клуб, према својим могућностима, а по угледу на братски Клуб у Бечу, приступи у току наредне зиме извођењу сличне акције у Новом Саду. — На закључку се још брат Петровић осврнуо на задњу свечану седницу и посету брата гувернера, која је остала у најлешшој успомени свих чланова. Овом приликом захвалио је свој браћи на труду који су — нарочито појединци — уложили да би ова свечаност што боље успела. На крају је још известио да је у друштву са још три члана вратио посету бр. клубу у Београду, који нас је удостојио својом посетом приликом наше прославе тридесетогодишњице од оснивања трвог ротари клуба у свету.

241. састанак 8. марта. Фреквен. 73°53 %, Бр. Табаковић је поднео извештај о посети Р.К.Арад, о њиховим поздравима и поклону нашем Клубу (две књиге и заставица); известио је да је искористио ову прилику да заинтересује браћу у Араду за лепоте наших крајева, поделивши им већи број проспеката које му је ставио на расположење «Путник» у Новом Саду. На завршетку је још додао, да би упутно било да и наши други клубови пошаљу овом клубу, а и осталим клубовима у Румунији, туристичке проспекте из својих крајева, јер је у Румунији наша земља, нарочито наше приморје слабо познато,

242. састанак 15. марта. Фреквен. 91:18 %, Брат Манојловић је поднео реферат о

раду америчких и јапанских клубова, обрађујући нарочито опширно саопштења Р.И. о одржавању т. зв. омладинске седмице. Одлучено је да наш Клуб посвети овој приредби свој састанак од 3. маја о. г., а да се замоли бр. Белајчић да том приликом одржи предавање из области: савремена омладина и узроци њезине пеактивности. 243. састанак 22. марта. Фреквен. 76:47 %. Брат Николић је говорио о претстојећим изборима, о изборном систему, листама, количнику и т.д.

244. састанак 29. марта. Фреквен. 94:11 %, У оквиру овог састанка одржана је шеста редовнагодишња скупштина нашега клуба. Изабрани кандидациони одбор предложио је, а клуб сагласно усвојио ову листу чланова нове управе, која се конституисала: за претседника Др. Владимир Белајчић; за IL потпретседника Др. Бранко Петровић, за П. потпретседника Инж. Торђе Табаковић; за секретара Гаја И. Грачанин; за благајника Јосиф Паквор и церемонијара Арса Ивковић, те за чланове Управе браћа Јулије Крајачевић, Драган Ристић, Драган Водваршка m Павле Поповић-Пеци: за чланове Надворног одбора браћу: Александра Адамовића, Николу Костића и Вјекослава Карлавариса.

КЕ. С. О5З1ТЈЕК

Sastanci (Meetings): Cetvrtak (Thursday) 20.00 Grand Hotel

272. sastanak 7. marta. Frekven. 91°67 %. Ovaj sastanak odrzavan је u pivovari brata Sepera, koji nam je pokazao fabrikaciju piva ı tom zgodom održao Je predavanje kako se pravi piva. Sastanak protekao je u vrlo animiranom tonu, pa se Je br. Šeper pokazao ne samo kao odlični proizvodjač piva već i kao osobiti kućedomaćina.

273. sastanak ra. marta. Frekven. zo:93 %. Pretsjednik pozdravlja gosta Branka Rašeta, šefa gradske policije. Tajnik čita pismo brata guvernera, čestita braći Krbavcu, Ing. Pilpelu i G6régu na visokim odlikovanjima. — Taj dan odrzana je redovita

kojim

25