Jugoslovenski Rotar

slavna skupština, pa su saglasno izabrani: za pretsjednika Janko Schuster, za potpretsjednika Dr. Prokopije Uzelac, za tajnika Rudolf Knežević, za blagajnika Vjenceslav Stepanski, za ceremonijara Dušan Hinić, a u odbor Ivan Govorković ı Bernardo Krešić. Br. Dr. Pinterović održao je referat o fabrikaciji zlata po Dunikovskom.

274. sastanak 21. marta. Frekven. 70°83 %. I ovaj sastanak stoji u krizi uslijed obolenja velikog broja članstva. Brat guverner nam piše, da bi u prvoj polovici drugog mjeseca posjetio naš klub; braća uzela su ovo saopštenje sa veseljem na znanje.

Kad nema gradje za izveštaj, objaviti mozemo i sliko funkcijonara.

275.sastanak 28. marta. Frekven. 91°67 %. Pretsjednik ¢estita br. Dr. Pinterovicu рпgodom njegovog imenovanja za pretsjednika općine; to imenovanje je i počast za naš klub, pa je uvjeren da se svi tome i radujemo, želi mu uspjesan i plodonosan rad; br. Dr. Pinterović zahvaljuje na Cestitci 1 obećaje, da će sve sile uložiti, da njegov

0]

=

rodni grad, u kojem je ı njegov otac bio dugogodišnji načelnik, bude s njim zadovoljan; kaže da treba mnogo posla, da se najteže stvari dovedu u sklad sa potrebama i odterećivanjem tereta, koji tište općinu. R.C. Zagreb poslao nam je „Roster“, koji treba jošte nadopuniti klasifikacijama kao n. pr. tvornice šećera, tvornice Žigica, ljeitd. Br. Krešić drži uspješno predavanje „Historijat starih hrastovih šuma u Slavoniji“.

Xx

vaonica zatim vrlo

JIN, (O, JI VN NI Ć ЕУ

Sastanci (Meetings): Petak (Friday) 2o.oc

Pivara Vajfert

195. sastanak ı. marta. Frekvencija 100 %. Gost g. Ing. Aleksić Bogdan, fabrike štirka. Posle duže diskusije rešeno je, da se povede akcija protiv ukidanja filijale Narodne banke u Pančevu. Ostali deo sa-

poslovodja

stanka protekao u čitanju Izveštaja 17 stranih klubova, koje su dali braća Kund i Srdanović.

196. sastanak 8. marta. Frekvencija 100 %. Br. Darvaš govori o radu švajcarskih, a brat Srdanović o radu domaćih klubova.

197. sastanak rj. marta. Frekvencija 96 %. Prima se za novog člana br. Ing. Aleksić Bogdan, sa klasifikacijom industrija štirka. Розје polozene zakletve br. Predić prigodnim rečima pozdravlja br. Aleksića i upoznaje ga sa ciljevima rotarstva. Br. Srdanović drži predavanje o frekvenciji. Br. Isailović saopštava da je akcija našeg kluba protiv ukidanja filijale Narodne banke u Pančevu potpuno uspela.

198. sastanak 22. marta. Frekvencija So 7. Rešeno je, da se 2oo. sastanak 6. арпа 0. 5. proslavi svečanim Ladies nightom. Tajnik Dr. Pavković govori o rešenjima januarskog zasedanja naše glavne uprave u Chicagu. Br. Darvaš saopštava zanimljivosti Iz izveštaja švajcarskih klubova.

199. sastanak 29. marta. Frekvencija 96 76. Brat pretsednik čestita rodjendan br. Kundu. Br. Predić govori o radu oko osnivanja Rotary Cluba u Vršcu, koji daje nade za skorašnji uspeh.

6