Jugoslovenski Rotar

2.) Distriktna konferencija. Jo’ samo nekoliko dana deli nas od naših velikih svečanosti, koje nam neće dati samo prilike da se porazgovorimo o o svojem dosadašnjem radu ı da stvorimo nacrte za buduće poslovanje, nego treba da nam budu ujedno praznik poznanstva. i prijateljstva. Porazgovorićemo se kako radnici koji su se vratili s posla, kako je bilo ı kako bi moglo biti drugačije — posvetovaćemo se koji putevi vode do boljega ı ugodnijega dolaska do zaželjenoga cilja ı kako da bi mogli uspešnije služiti zajednici, drugima a time takodjer — i sebi. Stari znanci i prijatelji ponoyno ćemo si srdačno stisnuti ruke ı lično se upoznati sa dragim nam suradnicima, koji su nam poznati dosada samo po svojem radu. Uzajamno ćemo se veseliti ı oduševiti za zajedničku našu stvar. Pomnožiti ı okrepićemo prometni kapital svoga rotarskoga preuzeća, dobru volju 1 prijateljstvo, te najjače komponente svakoga dobroga i uspešnoga rada. Ne očekujte, draga braćo, na distriktnoj konferenciji u Ljubljani onoga sjaja koji su Vam nudila sva naša dosadanja zborovanja. Očekujte samo ozbiljno 1 dobro promisljeno rotarske delo 1 uz to mnogo srdačnoga prijateljstva, dobre volje w izobilju, toploga domacinskoga osećaja i širom Otvorena srca naše ljubljanske braće.

3.) Potpretsednik R.1. Walter D. Head prispece na nasu distriktnu konferenciju u Ljubljanu već u petak 26 aprila 1935 na vece. Svojemu milomu visokom gostu kliču već danas svi jugoslovenski rotari srdacni: Dobro nam došac!

4.) District assembly vr8i se w petak dne 26 aprila 1935 u 16 časova u staklenoj dvorani hotela Union u Ljubljani. Za novo izabrane pretsednike ı tajnike neophedno je potrebno učestvovanje na ovom zboroyvanju.

5.) Panomoći za Mexico. Klubovi koji neće poslati svojih vlastitih delegata na konvenciju u Mexico, neka prema propisu ispune priposlane im puncmoći, dočim će njihovi učesnici na našoj distriktnoj konferenciji pripisati ime onoga našega zajedničkoga ovlaštenika, koji će zastupati naše klubove na konvenciji.

6.) Madjarsko-jugoslovenski Котше osnovan Je. Dne 29 marta 1935 počastio me je svojom posetom časni komesar za Madjarsku, profesor Dr. Imre. Srdačno bratsko raspoloženje i potpuna saglasnost u svim pitanjima sastava i rada toga komiteja jamče za uspeh našemu nastojanju oko dobrih odnosa ı uspešnoga saradjivanja izmedju klubova obiju susednih naroda.

7.) Programi za III. distriktnu konferenciju a Ljubljani razaslani su na sve klubove. Iz njih ćete razvideti, da će se rešavati vrlo važna pitanja, na koja sam Vas već pred nekoliko meseci upozorivao. Osobito važan za naš budući rad biće pogovor o našem distriktnom glasilu ı o izmenjivanju sedmičnih i mesečnih izveštaja, o izmenjivanju izveštaja sa stranim klubovima i o publikovanju izveštaja distriktne konferencije. Molim sve delegate da se priprave na diskusiju, da tako svojim savetima pripomognu Za što bolje zaključke.