Jugoslovenski Rotar

8.) Nas klub Karlovac proslavice 11 maja 1935 svoju charter-proslavu. Pozivljem sve članstvo našega distrikta da u što većem broju prisustvuju na toj rotarskoj svečanosti.

9.) Pošaljite fotografije, koje prikazuju prizore iz VaSega delovanja, o Vašim humanim akcijama i o Vašim sastancima, glaynomu sekretarijatu u Chicago. Tamo sabiraju takvu gradju.

10.) Europski sekretarijat u Ziirichu posetio je brat Franjo O. Pfeifer, član R.C. Vukovar. Neka nitko od naših članova, koji dodje u Ziirich, ne propusti a da ne poseti tu našu vrhovnu upravu.

11.) Mesecne izvestaje o frekvenci za mesec mart primio sam točno na vreme, poslednje dne 7 aprila, ı to bez svake reklamacije, a to najviše važi. Hvala Vam na točnom poslovanju!

Najbolju frekvencu prošloga meseca postigao je naš R. C. Pančevo sa 9440 %. Nadmasio je time R. C. Vukovar, koji ima ovaj put samo 87°53 %. Poprečna mesečna frekvenca u distriktu pala je u martu na samo 74°34 %. Što znači taj nazadak?

Do vesela vidova na distriktnoj konferenci!

Srdačne bratske pozdrave šalje Vam Vaš vazda odani

Dr. Viljem Krejéi, guverner 77. distrikta R. I. >

Ljubljana ~ Panorama.

Ljubljana.

Iz Clanka ,,/storija osnivanja kiuba u Sarajevu“, Sto je bio objavljen u martovom broju ,, Jugoslovenskoga Rotara“, izostala su imena Još nekojih nadaljnih osnivača kluba, a ta jesu: Načelnik sarajevske opštine br. Asimbeg Mutevelić, podnačelnik br. dr. Dušan Jeftanović, dr. Ivan Pavićić i pokojni brat Vasilij Grgić, glavni tajnik srpskoga kulturnoga društva „Prosvjeta“.

9