Jugoslovenski Rotar

Stojim među prvima u krugu oko nje, oduševljen njenom igrom, njenim smješkom i vatrenim pogledima.

Svaki si može pomisliti, kako mi je srce jače kucalo, kad nakon svršene igre pristupi ta Spanjolka k meni. Pogleda moju značku gdje je bilo i moje ime i pozdravi me sa rijecima: »Jak se mate pane?«

Sjetio sam se odmah Kolumba. No moja ¢uvstva bila su drugačija, nego mog predšastnika Kristofora, — Veselio sam se naći u tom dalekom kraju opet jednu slavensku dušu.

Ta dama bila je Češkinja Mary R. Carr, sekretarica R. C. St. Antonio Texas. Da opis njen odgovara zbilji, donaSamo njenu sliku. B. P.

*K

CEHOSLOVACKA — 66 DISTRIKT R. |.

Zabunom redakcije izostao Je izvještaj iz 66. distrihta u zadnjem našem broju, pa zato oba sada donosimo.

Čestitamo Vašem uglednom rotaru, Njegovoj KEkcelenciji Dru Milanu Stojadinoviéu na imenovanju za pretsjednika vlade Kraljevine Jugoslavije. Jedinstvena je zasluga rot. Stojadinovića za Vaš narod, jedinstvene su njegove stručne sposobnosti. Postavljen na čelo Vaše Vlade, rot. Stojadinović ispuniće svoj uzvišen i velik zadatak. Zajedno s Vama, dragi jugoslavenski prijatelji, radujemo se i ponosimo se da je član Vašega Rotary postigao najveći položaj u svojoj otadžbini. . .

Završili smo klupsku godinu 1934-35. Novi klupski funkcionari preuzimaju upravu svojih klubova; oplođeni savjetima, poukama i prijedlozima sa distriktne konferencije potaknuti djelima svojih pretšasnika, oni su zahvatili u novi posao s oduševljenjem i čvrstom voljom da usavrše preuzeto djelo i da ga uzveličaju za sreću i u korist svojih sugrađana, a za slavu čehoslovačkog Rotary. Guverner rot. Zaba opraštajući se u svojem mjesečniku zahvalio je svim čsl. rotarima па krasnoj i uspješnoj suradnji za cijele godine. Potpuno je ocijenio sve, što je bilo ove godine izvršeno u službi kluba, zvanja, javnosti i međunarodnih odnosa. On želi da vanjska i nutarnja aktivnost kluba napreduje, da, brojčano snažni, uzmognemo pridonijeti poboljšanju prilika za dobro svih i cijeloga distrikta.

Na posljednjoj sjednici vijeća distrikta donesene su ove odluke:

1) Određena je svota od Kč. 2.000.— za pomoć 'stipendisti, koji će polaziti tečaj međunarodnog prava u Haagu. Klub, koji će stipendistu prijaviti, platiće mu put.

16