Jugoslovenski Rotar

Medtem ko drugi klubi za poletne meseca odpovedujejo predavanja, jih pri nas hvalabogu ta mesec ni manjkalo! Dne 8. VII. je predaval brat Zupanc o temi „Današnja situacija na denarnem trgu doma in drugod“, dne 15. УП. је predaval brat Peteln o svojem putovanju po Nemčiji, Svici, Italiji in naSem Primorju, dne 29. VII. pa je predaval brat pastprezident Ploj o aktualnih problemih nase notranje politike. Poleg tega smo sligali tudi več zanimivih referatoy, 1. S. je referiral dne 1. VII. brat Lipold o otyoritvi Mladinskega doma mariborskega oblastnega odbora Jadranske straze v Вајти, dne 8. VII. brat Ploj o vladni krizi in politični situaciji, dne 22. VII. brat Kovačec o svojem potovanjo v Bolgarijo in o balkanskih lovsko - strelskih tekmah, ter konéno dne 29. VII. brat Rapotec o vsebini anglesko in francosko pisanih rotarskih publikacij.

Tako smo torej mariborski rotarji kljub temu da je ostala na krovu komaj polovica moštva — uspešno prebili hudo julijsko vročino in sušo — in Zeleli bi katerih bi pulziralo klubovo življenje v takem tempu ko tokrat!

si Se vec takih mesecev, Vv

RGOSIJEK Sastanci (Meetings): Cetvrtak (Thursday) 20.00 — Grand Hotel (Casino)

290. sastanak od 4. VII. — Frekvencija 70.85", U otsutnosti novog predsjednika otvara sastanak podpredsjednik Dr. Uzelac i pozdravlja gosta br. A Steinera iz Vukovara te u duljem govoru razvija program rada u novoj godini, analizira rad u pojedinim odborima i pozivlje braću na složan bratski ı prijateljski rad. Brat pastpredsjednik Krbavac apelira na braću, da u što većem broju podju na 3. Regionalnu konferencu u Venezi-u.

291. sastanak od 11. VII. — Frekvencija 75" Sastanak otvara novi predsjednik br. Schuster, koji se je vratio sa odmora, zahvaljuje na izboru i moli svu bra-

23

ću da zajedničkim složnim radom doprinesemo sve da naš klub bude plodonosan u svom rotarskom radu. R. C. Novi Sad Salje nam prospekt putovanja u Veneziu. R. C. Ljubljana nas izvještava o osnutku okruglog stola na Bledu. R. C. Beograd nas izvještava 0 povlasticama za posjet Regionalne konference. Br. pastpredsjednik Krbavac referira, da je ravnateljstvo središnjeg, ureda za osiguranje radnika zaključilo da u Osijeku podigne palacu za iznos od 71/2 miljuna Din, predsjednik zahvaljuje br. Krbaycu na referatu a njemu specijalno što se kao élan ravnateljstva SUZORA oštro zauzeo, da do te gradnje dodje.

292. sastanak od 18. VII. — Frekvencija 79.17". Tajnik izvješćuje, da se je do sada javilo za posjet Regionalnoj konferenciji 4 člana sa 9 članova obitelji, dalnje prijave prima tajnik. - Br. profesor Warnier Salje nam izvještaj R. C. Paris, koji je posvećen uspomeni BlagopočivSeg Viteskog Kralja. Br. Kresi¢ odrzaje dulji referat o sjednici Centralnog, pretstavništva Saveza trgovačkih udruženja Kraljevine Jugoslavije, koja je bila sazvana poglavito u svrhu zauzimanja sta va naprama odredbama novog financijskog zakona, koji se tiću poreza.

293. sastanak od 25. VIL. — Frekvencija 75%. Predsjednik otvarajuć sastanak apelira na braću da posjećuju saštanke u većem broju, jer ga frekvencija nikako ne zadovoljava. R. C. Novi Sad nas izvješćuje, da je odustao od projektiranog putovanja na Regionalnu konferenciju Autocarima.

R С. РАМСЕМО

Sastanci (Meetings): Petak (Friday) 20.00 Pivara Weifert

211. sastanak, 5 jula 1935. g. Frekvencija 84%. Gosti: G. G. Dr. Teodorovié Uroš, Tomić Mileta i Dr. Purković Miodrag. Pretsednik brat Ristić zahvaljuje se pastpresidentu bratu Spaiću i tajniku Dr. Pavkoviću za njihov odani rad u prošloj