Jugoslovenski Rotar

rotarskoj. godini. Moli braću da složno rade na postizavanju naših ciljeva i obečava da će svoju dužnost revnosno vršiti. Brat Kund pozdravlja brata pretsednika. Brat tajnik saopštava rešenja Upravnog odbora, koja se odnose na frekvenciju, na održavanje referata i predavanja itd. Dalje izveštava da je brat pretsednik u sporazumu sa upravnim odborom imenovao odbor za ciljeve i zadatke, komponentne odbore i pododbore. Čita program rada za 1935/36 god. koji je klupsko veće primilo.

212 sastanak, 12 jula 1935. g. Frekvencija 68". Gost: brat Predić Bogdan, pretsednik R. C. Vršac. Potpretsednik brat Darvaš sa toplim rečima čestita pretsedniku bratu Ristiću rodjendan. Sastanak je bio posvećen izveštajima o radu domaćih i stranih klubova, koje su dali braća Darvaš, Kund i Srdanović.

213 sastanak, 19 jula 1935 g. Frekvencija 80". Na predlog brata Isailovića skuPljeno je 200 Din kao pomoć za lečenje dva bolesna deteta.

214 sastanak, 16 jula 1935. g. Frekvencija 56%. Referisani su izveštaji o radu domaćih i stranih klubova.

R. C. SARAJEVO

Sastanci (Meetings): Ponedeljak (Monday) 20.00 — Hotel Euroba

Na 221. sastanku od 1. jula imali smo gosta rotara Viktora Franza iz R. C. Graz, kojega je pretsednik veoma biranim riječima pozdravio, kao i drugog našeg gosta nerotara g. Vasu Vasiljevića ml.

Na tom je sastanku brat dr. Šternberg

održao opširan referat o radu Čehoslovačkih klubova.

222. sastanah održan dne 8. jula 1935. Na tom sastanku, poslije saopštenja brata tajnika o prispeloj pošti i izveštajima domacih klubova, brat blagajnik Stevo Prnjatović je podnio izvještaj blagajne kao i izveštaj o frekvenciji za prvi semestar 1935.

24

223. sastanak, održan 15. jula 19935. Pretsjedava brat potpretsednik Ing. Oskar Grof. Na tom sastanku je pročitao brat Kosta Mandić predavanje održano u Dubrovniku o turizmu. Brat Ing. Grof referira iz svoga zvanja: On je poslao 27 učenika iz svoga zavoda u radne čete 2. Пг. Laze Popovića, profesora universiteta u Zagrebu i poznatog javnog radnika. On je sada dobio od njih prvi izveštaj. Mladići su veoma zadovoljni, tako da će po svoj prilici još jedan mjesec dana ostati na radu u četi. Nadalje je iz SVOg zvanja referirao brat pastpresident Dr. Aco Babić o organizaciji transfuzije krvi na kirurskom odelenju drzayne bolnice, kojemu on stoji na čelu. Iznaša poteškoće na koje svakodnevno nailazi samo poradi otešćane administracije i nemanje kredita da se plati onima koji daju krv kod transfuzije. Na predlog brata senatora Šole odlučeno je da naš klub kod prve prilike plati za jednog siromaha za transfuziju Din 500.—.

224. sastanak održan dne 22. jula 1955. Na ovom se je sastanku raspravljalo o internim klupskim stvarima.

225. sastanak održan dne 29. jula 1935. Ovaj je sastanak održan u restoraciji gradski podrum kao nevezano drugarsko veče.

Re GC, SK OP IE

Sastanci (Meetings): Petak (Friday) 20.00 Hotel Bristol

У току месеца јула одржане су четири реДовне седнице. Како је добар део чланова био отсутан из Скопља, просечна фреквенција износила је 62.037,

На седници од 5 јула извршена је примопредаја дужности између старе управе, са братом Владаном Богдановићем на челу, и нове управе, којој је претседник брат Миxajno Патрногић. (Овим поводом, Дошло је Ao братске манифестације у духу ротарства.

(Одржана су свега три предавања. На седници од 18 јула, брат Милан Чемерикић говорио је о дужностима разних одбора и под-

одбора у ротари клубовима. Брат Алекса Бо-