Jugoslovenski Rotar

žuju, želeći mu u novom životu mnogo sreće. Za nevoljne sabrano Din 155.

263. sastanak 10. jula Frekvencija 64°. Potpretsjednik srdacnom dobrodoslicom pozdravlja našeg novog guvernera brata Dra Viktora Ružića, koji se Je upravo povratio sa konvencije u Mexicu. Brat se guverner lijepim 1 toplim riječima Zahvaljuje na dobrodošlici izražavajući SVOju osobitu radost što se opet nalazi u dragoj mu sredini svoje brace. Brat Ocigrija pozdravlja zatim prisutne goste: Vilima Jakobčić-Conena i D.ra Ernsta Diamanta iz kluba Subotica te Ernsta Schatzla iz R. C. Graz. Brat Ocigrija izvještava da se za putovanje na regionalnu konferenciju u Veneciju dosad prijavilo 75 osoba, pa — kako je rok za prijavu produžen do 15 o. mj. — poziva još jednom svu bracu da toj konferenciji prisustvuju. Na molbu br. potpretsjednika, guverner brat Dr. Viktor Ružić održaje referat o svom putovanju u Mexico. On iznosi vrlo interesantne atiske sa svog puta od Sušaka do Mexica i natrag, pa je njegovo vrlo zanimivo izlaganje nagrađeno oduševljenim pljeskom.

264. sastanak 17. jula. Frekyencija 88%. Sastanak sa primopredajom dužnosti novih funkcionera održan je, po dosadanjem običaju, u Restauraciji Čabrijan u Martinšćici. Ponajprije pretsjednik pozdravlja drage goste: pastpresidenta zagrebačkog kluba brata Ing. Alaupovica, brata Pavešića iz Zemuna i brata D.ra E. Diamanta iz Subotice, a zatim sa Zadovoljstvom govoreći o radu u prošloj rotarskoj godini, naglašava da mu je duznost pretsjednika bila uvelike olakSana predanim radom svih funkcionera. Po tom dosadanji pretsjednik brat Smokvina predaje čekic novom pretsjedniku br. Bogomilu Antiću sa željom da s njim sretno dalje upravlja. Brat Antic sa cekićem preuzima novu dužnost pretsjednika i u zanosnom govoru ističe plodonosan rad dosadanjih pretsjednika, uvijek u smislu plemenitih rotarskih načela, pa poziva novi odbor na iskrenu sara-

dnju i obećaje da će se sav založiti za napredak kluba ı rotarskog pokreta uopće. Zahvaljuje se na iskazanom povjerenju i diže čašu u zdravlje gostiju i svih članova kluba. Čita se dopisnica brata guvernera koju upućuje klubu iz Ljubljane prigodom preuzimanja guvernerske duznosti. Njegovim pozdravima pridruzuje se past-guverner i sva ostala braća iz Ljubljane. Za nevoljne sabrano Din 263.

265. sastanak 24. jula. Frekvencija 64°. Sastanak otvara pretsjednik brat Antic i pozdravlja dragog gosta iz Austrije, br. Josefa Redera, koji se na dobrodoslici srdačno zahvaljuje. S obzirom na ljetnu sezonu i veliku vrućinu otpada naročiti program. Odlučeno je da se posjeti nešto bolesnog brata bar. Turkovica. Za nevoljne sabrano Din 140.

266. sastanak 31. jula. Frekvencija 80°). Brat pretsjednik otvara sjednicu i procitavši sastav novih pododbora, moli braću, članove pododbora, za što savjesniji rad i punu potporu. Zatim se čita mjesečno pismo brata guvernera u poslednjem broju „Jugoslovenskog Когага“. Br. Mario Mikuličić referiše o izvJeštajima domaćih klubova. Guverner brat Dr. Viktor Ružić iznosi svoje utiske sa poslednjeg puta u Beograd, a zatim ističe napore s kojima se mora boriti pri organizaciji puta na konferenciju u Veneciju. Osim toga brat guverner naročito istice važnost rada u pojedinim pododborima, pa očekuje da će se naš domaći klub istaći u tom radu. Bratu Richtmannu podijeljuje se dopust od 4 tjedna. Za nevoljne sabrano Din 140. Frekvencija u julu 1935 g. 73.60%.

R. C. VUKOVAR

Sastanci (Meetings): Ponedeljak (Monday) 19.30 — Grand Hotel

145. sastanah 1. jula. Frekyencija 100". Brat predsednik otvara sastanak, te se Zahvaljuje braći na dosadašnjem povjerenju i predaje vodstvo sastanka novo izabranom predsedniku Ing. Franu Funtaku,

27