Jugoslovenski Rotar

tajnika brata Rotha o stigloj pošti, te njegovom izveštaju o inauguraciji našega kuméeta bratskog kluba u Bačkoj Topoli, kojoj je prisustvovalo jedanaestero nase brace. Nadalje nas je brat tajnik Roth izvestio o rezultatu informativnog glasanja radi prijema novih kandidata.

269. sastanak od 10. jula. Frekvencija 70.90%. Brat Stefanović podnosi nam svoje predavanje pod naslovom: „Vaspitanje u srednjoj školi“, koje je saslusano velikim interesovanjem tako, da su braća stavljala na predavača niz pitanja, na koja je on stručno odgovarao. Ovo predavanje doneće u celosti list brata Šokčića „Neven“, koji će biti razaslan svim bratskim klubovima. Brat Šokčić stavio je predlog, da severni klubovi organizuju intercitymeeting u Timisoaru.

270. sastanah od 17. jula. Frekvencija 58.38°o, Tajnicki referat u otsutnosti brata Rotha podnosi brat Grimm, koji lePim popratnim recima predaje klubu na čuvanje vrlo ukusnu zastavicu bratskog kluba Ljubljana. Brat potpredsednik Conen podnosi nam svoj referat o sastanku, koji je održan u bratskom klubu Sušak, na kojem je brat guverner Dr. Ružić podneo izveštaj o svom putu na konvenciju u Mexico-City.

271. sastanak od 24. jula. Frekvencija 69.30%. Današnjem svečanom sastanku prisustvuje sedmero braće iz Bačke Topole, te dvojica kandidata, koje primamo u nas klub i to: Dr. Ante Ciéié, veterinar, upravnik Gradske klaonice i Dr. Veljko Momirović, sreski načelnik i pretstojnik gradske policije. Nakon tajničkog referata, koji je podneo brat Grimm izjavljuje g. Dr. Momirović u ime svoje, te u ime g. Dr. Čičića, da bi bili sretni, kada bi mogli da zajedno s nama saradjuju na uzvisenim rotarskim ciljevima. Na predlog potpretsednika br. Conena izvršuje se primanje kandidata odmah, pa ih brat Dr. Pavlović upućuje

uspelim predavanjem u ciljeve i suštinu

26

Totarstva. Sam akt primanja novih élanova obavljen je svečano, te uz burne pozdrave braće. Zamenik tajnika brat Grimm podneo je još svoj referat o nemačkoj pošti. Nakon zvaničnog dela ostala su braća do u sitne ure u živom razgovoru i odličnom raspoloženju.

272. sastanak od 31. jula. Frehyencija 53.90%. Nakon duljeg bolovanja i opeTacije u inostranstvu vratio se u Suboticu naš brat Beck, koga su braća sačekala na stanici zaželivši mu dobrodošlicu i Sto skorije ozdravljenje. Brat Paul vrativši se iz Pariza predaje nam zastavicu bratskog pariškog kluba, te podnosi svoj referat o sastanku ovog kluba u Parizu, kojem je prisustvovao. Iz Pariza poneo je brat Paul najlepše utiske. Braca su ga u Parizu srdačno primila i пјеmu Je kao gostu iz Jugoslavije bilo podeleno počasno mesto uz pretsednika. Brat Dr. Diamant podneo nam je svoj referat o svojim utiscima sa sastanaka bratskog kluba Sušak, kojima je sastancima za vreme svojeg bavljenja na Jadranu tri puta prisustvovao. Brat Dr. Diamant i Kurteš srdačno pozdravljaju našeg novog brata Dr. Momirovića, kao odličnog pretstavnika jedne važne klasifikacije zaleci, Sto nisu mogli da prisustvuju samom svecanom aktu primanja. Ostali deo sastanka protekao je u tajniékom referatu zamenika tajnika brata Grimma. Odlučeno je, da se naš naredni sastanak održi na Paliću.

КЕ. С. 50 5АК Sastanci (Meetings): Sreda (Wednesday) 20.00 — Park Hotel

262. sastanak 3. jula. Frekvencija 72%. Sastanak otvara potpretsjednik brat Očigrija i srdačno pozdravlja gosta iz Rotary Cluba Subotica, brata D.ra Ernsta Diamanta. Zatim upućuje iskrene čestitke bratu Dragutinu Brozu prilikom njegovog vjencanja. Tim se éestitkama sva ostala braća spontano i radosno pridru-