Jugoslovenski Rotar

296. sastanak od 15. VIII. Frekvencija 79.17". Predsjednik otvarajući sastanak pozdravlja gosta brata Ing. Rogulica pastpredsjednika R. C. Vukovar. Tajnik javlja da je Sušački klub potvrdio prijave za put brodom u Veneciju i to za 5 člana i 10 članova obitelji.

296. sastanak od 22. VIII. Frekvencija 79.17". Drugo mjesečno pismo br. Guvernera bude pročitano i sa velikom paŽnjom saslušano. Predsjednik sjeća se па izvanredni sastanak, koji je održan 18. o. mj. u Aljmašu u vinogradu br. pastpredsjednika Krbavca; taj izvanredni sastanak uspio je u svakom pogledu, jer je protekao u pravom smislu bratski i prijateljski, pa je predsjedniku dužnost, da se u ime sve braće zahvali aranzerima br. Krbavcu i Hiniću, Gorogu ı Knezeviéu. Tajnik izvješćuje, da je poslao čestitku generalnom sekretaru R. J. Chesly Perry-u prigodom njegovog 25 godišnjeg uspješnog rada. R. C. Reykjavik pozivlje nas na proslavu predaje Chartera - čestitati ćemo. Primili smo sliku predsjednika R. 1. Johnsona, koja će biti uokvirena.

298. sastanak od 29. VIII. Frekvencija 83.33%. Predsjednik otvorivši sastanak pozdravlja braću, a osobito onu, koja su se vratila oporavljena ı zdrava u našu sredinu. Br. Dr. Kaiser referiše o sastanku u Vukovaru, a br. Krbavac o sastanku u Zagrebu. Br. Govorkovic referiše o konvenciji u Mexico Citty.

ЕУ «о С PANČEVO

Sastanci (Meetings): Petak (Friday) 20.00

Pivara Weifert

215. sastanak, 2 avgusta. Frekvencija 68°o, Tajnik saopstava reSenja upravnog odbora. Na predlog pododbora za klasifikacije otvorene su nekolike klasifikacije. Izradjen je program sastanaka za mesece avgust, septembar, oktobar i novembar. Brat Darvas Cita prikaz o radu

švajcarskih klubova.

216. sastanak, 10 avgusta Frekvencija 76". Medjuklupski sastanak sa R. C. Vršac. Prisustvuju od strane R. C. Vršac braća: Predić Bogdan, Jovanović Strašimir, Langer Valentin, Petrović Mihajlo, Rašteter Josif, Filipović Vlada, Dr. Bikar Ivan, Ing. Kron Karlo. Tajnik daje iscrpan izveštaj o 26 konvenciji R. I. u Mexicu. Brat Kund predaje stolnu zastavicu R. C. Villach i govori o svojim posetama R. C. Wien, Villach i Klagenfurt. Ostali deo sastanka protekao је ч рпјаteljskom razgovoru sa našim milim gostima. 217. sastanak, 16 avgusta. Frekvencija 64%. Brat Darvaš drži veoma interesantno predavanje iz svog Zvanja: „Kritićna razmatranja o trgovackoj strucnoj nastavi“. Skupljen je prilog od 140 Din za jedno bolesno dete.

218. sastanak, 23 avgusta. Frekvencija 75%o. Primljeni su novi članovi: 1. Ing. Vlaisavljević Nikola direktor DunavskoTamiške vodne zadruge, sa klasifikacıijom: hidrotehnika, 2. Tomić Mileta, zam. direktora filijale Narodne banke, sa klasifikacijom: emisiona banka. 3. Parceti¢ Andrija, trgovac, sa klasifikacijom: trgovina juznim vocem. Potpretsednik Durvas i pastpresident Spaic pozdravljaju nove članove. Brat Spaić drži predavanje O rotarstvu. Tajnik čita mesečno pismo brata guvernera, potom saopštava interesantne statističke podatke iz Official Directory. Brat Darvas daje interesantan izveštaj o radu švajcarskih, a brat Kund o radu nemačkih i austrij-

skih klubova.

219. sastanak, 30 avgusta. Frekvencija 68°, Pretsedavajuci brat Darvas saopstava tužnu vest, da je NJ. V. Kraljica Belgije, prilikom automobilske nesreće poginula i odredjuje ćutanje od 1 minute. Poziva tajnika da pismeno izrazi saučešće R. C. Bruxelles. Brat Kund predaje stolnu zastavicu R. C. Klagenfurt. R. C. Vrsac poziva nas na medjuklupski . sastanak, koji će se održati 7. septembra.

25