Jugoslovenski Rotar

6 ВАС. 5 ОВО И Sastanci (Meetings): Sreda (Wednesday) 20.00 — Hotel Srpski Kralj

273. redovni sastanak od 7. avgusta. Frekvencija 61.60%. posvećen je u glavnom drugarstvu, pa

Današnji sastanak je protekao bez predavanja. Brat tajnik ukratko je referirao o stigloj pošti, pa iz njegovog referata razabiremo, da je „Neven“ doneo u celosti predavanje br. Stelanovića „Problemi vaspitanja u srednjoj školi“. Ovaj broj „Nevena“ odaslao je brat Sokéi¢ svim bratskim klubovima. Ovaj je sastanak održan u vili brata Paula na Paliću, te je u najboljem raspoloženju potrajao do sitnih ura uz odličnu muziku i dobro sortirani podrum brata Paula.

274. redovni sastanak od 14. avgusta. Frekvenca 57.75%. Brat Dr. Boski, vrativši se sa otsustva, preuzima funkcije pretsednika. U svom nastupnom govoru seca se ranijih Uprava našega kluba, te izjavljuje, da će primarna dužnost nove Uprave biti, da poradi u cilju što jaće kohezije izmedju članova, kako je drugarstvo jedan od prvih faktora za plodonosni rotarski rad. Pozdravlja ostalu braću, koja su se vratila sa otsustva, a naročito toplo brata Becka, koji je nakon duljeg bolovanja, ponovno zdrav i čio medju nama. Ostali deo sastanka protekao je u referatu tajnika o stigloj pošti, te domaćim nedeljnim izveštajima, te brata dra. Pavlovića o zanimivostima iz izveštaja R. C. Budapest.

275. redovni sastanak od 21. aygusta. Frekvencija 77%. Brat pretsednik Dr. Boski pozdravlja braću, koja su se vratila sa odmora pozivajući ih, da odmoreni prionu našem rotarskom radu. Brat Dr. Kendjelac u ime braće zahvaljuje bratu pretsedniku utvrdjujući, da ga je nepodeljeno poverenje sve braće dovelo do položaja pretsednika u našem klubu, kako smo svi uvereni, da će on naš

klub povesti putem napretka. U svom

daljnjem govoru pozdravlja brat Dr. Kendjelac našega vrlo agilnog potpretsednika brata Conena. Kako je brat Beck još uvek promukao, to je njegovo predavanje o Nemačkoj pročitao br. Grimm. Predavanje brata Becka, u kojem nas ovaj upoznaje sa svagdanjim zivotom Nemaca, o njihovom mentalitetu, historijom i stremljenjima, te stavu prema Jevrejima, saslugano je velikim interesovanjem. Zatim nas brat tajnik Roth upoznaje s radom sednice Uprave, koja je odrzana 19. avgusta, na kojoj su imenovani svi komponentni odbori i izvestitelji o stranoj posti. Tajnik brat Roth podneo nam je jos svoj tajnicki referat, a br. Sokéié kratki referat o svom putu u Bugarskoj.

276. redovni sastanak od 28. avgusta. Frekvencija 61.60". Ovaj sastanak odrŽan je na Paliću pod gostoljubivim krovom brata Conena, te je u celosti posvećen drugarstvu. Za dobro raspoloženje braće svojski se postarao brat domaćin dobrom kuhinjom i odličnim podrumom, te neumornom ciganskom glazbom. U jednom upravo slavnom raspoloženju dočekana je Zora.

RR. CSUŠAK Sastanci (Meetings): Sreda (Wednesday) 20.00 — Park Hotel

Tokom meseca avgusta održana su 4 redovna sastanka, 267-270, sa frekvencom: 7 avgusta, 68%; 14 avgusta, 72%: 21 avgusta, 76% ı 28 avgusta, 88".

Na svim sastancima prisustvovali su dragi gosti, rotari i nerotari i to: Glavinić dr. Milan, iz R. C. Beograd, na 267 i 268, Bacié dr. Ivo, iz R. C. Zagreb, na 268, Jaroslav Sindelaf, iz R. C. Praha, na 269 i ing. Boris Hribar, iz R. C. Ljubljana, na 270 sastanku.

Od nerotara bili su u našem klubu dragi gosti: supruga brata dr. Glavinica, na 267 i gosp. Klaié, visi savetnik iz Beograda, na 268 sastanku, na kom je odrŽao predavanje „O osnovicama i ciljevi-

27