Jugoslovenski Rotar

NAŠ PREDSEDNIK ED. R. JOHNSON

Ed. Johnson rodio se u Auzori, Ilinois, a svoje nauke svršio je na Alleghany Institutu u Roanoke i na Purdue univerzi. Sada je predsednik »Virginia Supply Company« i »Roanoke Securities Corporation«, te direktor i administrator raznih poslovnih i financijalnih poduzeća u Roanoke, Virginia.

Osim toga Johnson je direktor trgovačke komore države Virginia, te bivši odbornik trgovačke komore Sedinjenih Država. Neko vreme bio je predsednikom trgovačke komore u Roanoke, kao i predsednikom Y. M. C. A. i uprave skauta u istom mestu. '

Igrao je važnu ulogu u radu oko organizacije Roanoke Community Fund, kojeg je bio prvim predsednikom, dok sada vrši funkciju podpredsednika. Za vreme svetskog rata služio je u vojsci Sedinjenih Država kao kapetan, a kasnije kao major.

Johnson je članom R. C. u Roanoke od god. 1920. Bio je predsjednikom više klupskih odbora, te predsednikom samog kluba u godini 1927—28. God. 1932—33 bio je guvernerom 56. distrikta R. I.

Posećivao je razne konference i sastanke svog Rotary distrikta, te je bio delegatom R. C. Roanoke na četiri konvencije R. I. God. 1933—34 bio je podpredsednikom R. I., te predsednikom konvencije u Meksiku (1935), gde je i izabran za predsednika Rotary International za god. 1935-36.