Jugoslovenski Rotar

da posete Mariborsku nedelju, obećavajući gosilma da će zabavni deo mariborskog saslanka bifi na Veseličnom prostoru na Sajmišlu.

Niš. Dr. Petkovié je uslupio prelsedničko mes!o br. Antiću, koji se lepim gcvorom zahvaljuje svoj braći kao i svom prelhodniku. Brai ing. Knežević izvešlava braću o prelsfojećim opštinskim radovima u Nišu. Predavanje br. Dijamanta R. K. Subotica pročitan i saslušan s dopadanjem. Gost rot. dr. Milajev iz R. K. Petrovgrad dao je istorijat pelrovgradske pivare još cd pre rata, kao i o ostalim prilikama koje vladaju u Pelrovgradu.

Novi Sad. U prisusivu 8 gosliju neroiara i 7 rofara iz Sombora izvršen je svečani prijem dvojice novih članova. Br. Julije John dao je vrlo iscrpan referat o Konvenciji i Nici a br. Manojlović pored Nice opisao je živim bojama svoje pulovanje po Italiji, a na idućoj sednici opisao je put po Francuskoj koji je on ucinio autokarom preko Alpa. Prema izjavi predavača pulevi kroz Francusku, koji se, na dva mesla penju na visinu od 2000 m, odlični su i nimalo ne izostaju iza cnog čuvenog i dobro reklamiranog austriskog puta preko Grossglocknera.

Osijek. Primajuci po drugi put pretsedniéku duznost Dr. Prok. Uzelac odriac je veoma značajan govor o radu u prošloj godini kao i programu nove rofarske godine. Odajući zahvalnost svima irudbenicima naglašava naročilo rad pasiguvernera Belajčića i pozdrvlja usrdno i novog guvernera Pavlovića. Rot. Stepansky referiše o vrlo uspelom predavanju br. Wachslera u Vukovaru o Rotarskoj konvenciji u Nici. Primećen je iz izvestaja R. K. Klagenfurt (Austrija) nerotarski govor pretsednika R. K. San Remo — italija. Br. Pinterovié pokreée pitanje o obnovi Klasične gimnazije u mesfu. Vrše se pripreme za proslavu 400-ie sedn:ce koja će se odrzati u Bogojevu 14 avgusla. Br. Krešić je predavao o značenju Medunarodns irgovačke komore. Na poslednjoj sednici ovog meseca posetili su u velikom broju bra¢a-rotari iz Vukovara. Br. Wachsler R. K. Vukovar, održao je vrlo lepo predavanje o Konvenciji u Nici. Vukovarci su izjavili da će korporafivno doći na svečanos} u Bogojevu.

Panéevo. Pretsedniéki čekić drži ove sednice br. Viljem Kundi evangelički Pastor u ofsustvu br. pretsednika dra Svete Mihajlovića. Br. Kund je sa vođama evangeličkih crkava Nemačke, Ausfrije i Čehoslovačke načinio izle} na Oplenac i Avalu gde su se poklonili seni Blaženopočivšeg Kralja Aleksandra | Ujedinitelja i Neznanog junaka. Izlet je omogucen automobilima rotarske braée iz Kluba, a na ucesnike je ostavio dubok utisak te su se vratili svojim kućama s puno hvale i sa najlepšim uspomenama. Osečku proslavu u Bogojevu česliltaće klub brzojavom a za lečenje jednog luberkuloznog deflela podareno je 300 dinara. Brat Sokop je održao uspelo predavanje o Pariskoj izložbi i francuskom narodu.

Petrovgrad. Lelnji sastanci održani su u bašti kantine Veliko-beckerecke fabrike šećera. Br. Miša Sfanković održao je predavanje: „Jadranska sfraža i njen

38