Jugoslovenski Rotar

zadatak a br. Dragan Danilo: ,,Lepote našeg Jadrana”. Oba ova predavnja održana su na sastanku koji je bio posvećen našem Jadranu. Br. Bogoljub Milošević referisao je: „Konvencija R. |. u Nici" i „Elički propisi Rofarstva”, a br. Dr. Dimifrije Kristić: „O prvom rotarskom cilju. Pretresano je pitanje karitativne akcije kluba u primanju pitomaca koje bi klub školovao i чуопо im karijere. Isto tako prefresano je i pitanje gradske iržnice. Primljen je jedan nov član kluba. Za studeniski logor u Zlarinu odobreno je 800 dinara. Oko izmešlaja gradske pijace olvorila se duga i plodna debala.Na sastanke pozivani su i gosti-nerotari.

Sarajevo. Brat pastprez. Ivo Vranić šalje iz Zagreba na uspomenu novu mapu Tomislava Krizmana: Bosna i Hercegovina. Brat Ing. Groi drži predavanje o uspesima u Srednjoj tehničkoj školi. Braca Berković i Rislić iznose svoje. mišljenje o novom zakonu o kovanom novcu. Br. prets. Dr. Besarović u foplom govoru komemoriao je smrt brata Ing. Senečića, člana R. K. Zagreb, koji je umro u Sarajevu. Br. prets. toplim rijecima pozdravlja našeg novog člana, br. Dr. Novakovića, bivšeg člana R. K. Niš. R. Klub Usti n. L. šalje svoju zastavicu, u znak zahvalnosti na prijemu brafa Kroha. Brat Dr. Ulmaski daje izveštaj o poseli pariske izložbe.

Skoplje. Održano je pet sastanaka, od kojih jedan kao sestrinski u veoma prijatnom Opétinskom parku. Održao je predavanje brat Ljubomir Marković: Pariska izlžba i naš paviljon. Braf Marković je kao delegat Ministarstva šuma i ruda uzeo učešće u Parizu i na međunarodnoj konferenciji za razmenu dobara. Veći broj braće uzima vidno učešće u pripremama za ртећојеси proslavu 25-togodisnjice oslobođenja Južne Srbije u mesecu okiobru.

Slavonski Brod. Klub odlučuje da jedan svoj sastanak u mesecu avguslu održi u Bogojevu sa proslavom osečkog kluba. B. Slavko Brdarić održao je predavanje o Socijalnom osiguranju radnika.

Sombor. Usled le!njih meseca frekvencija je u opadanju posto se jedan deo braće nalazi na letovanju i bolovanju. Br. Julije Muller odrzao je referat o novosklopljenom Jugoslovensko-Svedskom irgovinskom ugovoru. Pretresan i primljen je program za 1937-38 rot. godinu dok se ostalo vreme posvetilo unutasnjoj eksfenziji i gajenju drugarstva.

Split. Ing. Pane Mardesié prima dužnost pretsednika kluba iz ruku br. dra Petra Rismondia. Једпо |еро месе ргомеја зи braća u Kastel Gomilici na imanju br. pretsednika. Odlučeno da se novi guverner brzojavom pozdravi. Jedan sastanak je odreden da se provede u Sutivanu na ostrvu Braéu, a u gostoliubivom domu br. Markova. Br. Karel Glanz iz R. K. Tabor zahvaljuje na lepom prijemu. Sve ostalo vreme provedeno je u unufrašnjem učvršćivanju kluba.

e 39