Jugoslovenski Rotar

14. Prijem novog kluba u В. Il. Dobio sam izveštaj Središnje uprave da je Rofary klub u Staroj Kanjiži 4 septembra o. g. primljen u R. |. | ovim putem Saljem najsrdaénije Cestitanje novoj braci. |

15. Prispele povelje. Nedavno sam primio povelje za Rotfary klubove u Vinkovcima i Somboru i svečano ću ih uskoro predali braći šaljući im u napred svoje lople се ке. Масат зе да će ovim predajama u znak rotarske ljubavi prisusivovali mnoga braća i iz drugih, a naroročifo, kumovskog i susednih klubova.

16. Zapisnik konvencije u Nici. Biće uskoro gotov i može ga dobiti svaki klub po ceni od Š 2.00 komad od Sekretarijata u Cikagu.

17. Zahvalnost. Rotari klub iz Badena kod Beča moli me da se najsrdačnije zahvalim beogradskom i zagrebačkom klubu na ljubaznim telegramima, koje su mu uputili prilikom međuzemaljskog sastanka odrzanog u tome mestu 28 jula o. g.

Zvaniéne foseie.

Tokom ovoga meseca prisusivovao sam međugradskom sastanku u Bogojevu na kome su, prilikom proslave 400-tog sastanka Osiječkog kluba, kao gosti bili i članovi klubova iz Slavonskog Broda, Sombora, Vinkovaca i Vukovara, a zalim sam učinio prve zvanične posele kluĐovima u Nišu, Leskovcu i Zagrebu.

Iz neposrednog dodira sa braćom vralio sam se ohrabren гојагskim duhom koji vlada među njima. -

Svima toplo rotarsko pozdravije.

Sievan K. Pavlović guverner 77 distrikta R. I.

Poslanica pretsednika R. |. Duperrey-a

Moji dragi Pretsecnici i Sekretari!

Danas se obraćam naročito na vas, jer ste vi, budući dušom vaših klubova, zaista neposredni {vorci rotarskog prosperiteta. Treba da je čovek imao priliku da vrši vaš svakidašnji, skromni i često nezahvalan posao da bi ga ocenio kao Sto valja i video njegovu ulogu u našoj Zajednici.

Zato bih ja hteo da vas upozorim na fo u glavnim pofezima šta ja očekujem od vas radi dobra Rotarstva.

U prvom redu ja vas molim da dafe svima našim drugovima fačnu i jasnu ideju o tome Sta je fo Rofarstvo. Mi se česlo tuzimo na to da smo malo poznati kod sveta i da nas rđavo razume. Ja nisam siguran da je svaki rotar u moguénosti da da fačnu definiciju Rofarstva. A medutim to je poéetak svake korisne akcije. Nista nije teze od poznavanja samog sebe. ,,Upoznaj samog sebe!”’ — rece jedan mislilac stare Jelade!

Dozvolite da vam sugerisem sledeéu definiciju Rotarstva: Rotary International to je svetska zajednica ljudi dobre volje — bez obzira na veru, na političku pripadnost, filozofska. uverenja i narodnost, —

3