Jugoslovenski Rotar

Podebrady. Poéastili su sve rotarske ријаје је, koji su bili na lečenju ili na oporavljanju.

Poprad. Vršili propagandu za poselu u Visoke Talre. U fom cilju su i zakazali međugradski miting slovačkih i zakarpalskih klubova za 6 januara 1938 u grand hoielu „Praha” u Telranskoj Lomnici.

Praha. Jedna sednica imala je lemu: „Doživljaji posle ferija” od rot. Podhajskog i održana je na letnjoj lerasi izletišta Barandova uz učešće mnogobrojnih gostiju sa strane. Druga je sednica održana na državnom letovaligtu u Ruzyni, na kojoj je predavao ing. Kancnyf kao gosfl. Američki ekonomista Filene je bio pozdravljen našto je održao govor o budućem razvoju frgovine i zanatstva.

Prosfejov. Razgovor o Zlinskoj knjizi: Kad budemo država sa 40 miliona.

Pierov. Svečano je održana skupšlina pretsednika i sekrefara. Inferesanino je bilo predavanje rof. Jurka: Naši za granicom.

Pfibram. Esionac Avazal je predavao o svojoj zemlji. Veoma informativno je bilo predavanje rof. Kovafa: o promenama u poljoprivredi prema lanjskoj godin!.

Rakovnik. Jedan siromašan đak domaće Trg. akademije izabran je za pitomca kluba.

Rudnice na Labi. Interesanino predavanje br. Svéta: o Zivotu jednodnevne muSice 1 doc. dra Vondra3ke: Konstilucija, neurosa, terapija. ~

Tabor. Rot. Frank: o Bibliofilskoj Stampi.

Teplice-Sanov. Poselili susedni klub u Rudnici korporativno.

Trebié. Priredili sesfrinsko veče s velikim uspehom. Proslaviće Charter 9

cktobra.

Usfi na Orlici. Jedna sednica im bila sa 100°/o frekvencijom. U gostoljubivom domu rofara Hauzara održali jednu sednicu.

Zlin. Vrlo zanimljiv je bio referat br. Cekote: o Poseti pristanista Sanlajta u Liverpulu, o Svelskoj firmi Braća Lever i kako je tamo uzorno reSen problem indu-

strisko-trgovackog тезја.

Zamberk. Rot. Zazecky je opisao svoje putovanje po Holandiji.

Vaclav Rud! (Mlada Boleslava)

Dali poznajeie Kanadu! Ako želite da se do tanéina upoznate sa progresom Kanade i njenim upravnim sistemom, proéitajte Elanak Williama Renwick Riddell-a na 19 strani oktobarskog broja ,,The Rotarian”.

34