Jugoslovenski Rotar

Iz našeg Distrikta

Život i rad naših klubova Promene u članstvu: Novi članovi :

Meslo, prezime, ime i zanimanje

eee = Adresa: poslovna Klasifikacija privatna Stara Kanjiža građevinarstvo S ae ; = : ara Kanjiža 1) та. бега Кешепј Building construction Inženjer

Prva Jugoslovenska Slavonshi Brod: Tvornica vagona,

5 = taljenicy ovina Slavyonski Brod 2) Stjepan Juras (smelting of metals)

oon as = Jelacicey trg, 15 DireRtor ivornice vagona

Slavonshi Brod

Istupili iz bluba:

| Ćuprija — Jagodina — Daraćin: 1. Alexandar Jovanovié, dao ostavku 9. Zivojin Nikolić, dao osiavku | Novi Sad — Dr. Slavko Milanić, umro 4-X-1957 godine.

PREGLED RADA NAŠIH KLUBOVA

Beograd. Na 437 redovnom sastanku klub je odao pošiu preminulom suboiičkom rofaru Dru Marlinisu. Zalim je preisednik Dr Nikolić pročitao program rada za ovu rofarsku godinu. Dr Kujundžić je održao predavanje na {emu Briga o defekinoj deci. Gost g. Ivan Palandaéié iz Čikaga govorio je zalim o prilikama naših iselienika u Americi i o pofrebi propagande jugsolovenskog fiurizma u Americi. 438 redovni sastanak odrzan je kao medugradski sasianak klubova Beograd—Novi Sad Panéevo—Zemun na beogradskom sajmu. Prisuino je bilo 163 učesnika od kojih 4112 rotara iz 15 domaćih i dva s{rana kluba i 51 gost, — dame, porodice rolara \ drugi cosli. Na ovom saslanku prisuini su odali poštu preminulom pretsedniku Cehoslovacke republike Tomasu Masaryku. Zatim su pretstavnici raznih klubova isporučili pozdrave svojih klubova i na kraju direktor beogradskog sajma Ing. Vasiljević održao je predavanje o beogradskom sajmu. Na 439 redovnom sastanku brat Stanoje Pelivanovié, kraljevski poslanik u Madridu održao je jedno vrlo inferesanino dokumenfovano predavanje o današnjim prilikama u Španiji.

Bifolj. Brat T. Čubelić održao je lepo i opširno predavanje o svome pulu kroz laliju za Francusku i Parisku izložbu. Naročito je podvukao glavne karakteristike i znamenifosfi Pariza, Nice, Venecije, Rima, Firence i Genove.

12-IX. braća sa sesframa poselili su radove koji se izvode na gradskom vodovodu. — Izneli su svoje uliske sa pulovanja i fo: V. Kešeljević po Slovenačkoj; T. Tasić x— po Dalmaciji; BI. Davković o Beogradskom sajmu i njegovom značaju

35