Jugoslovenski Rotar

Zato ja mogu i infendanfu g. dru. Šenoi i direktoru opere, autoru i ujedno dirigentu g. Baranoviću, kao i baletnoj majstorici gdi Froman izreći svoju najljepšu čestifku.”

Poslije podne gosti su automobilima posjetili Maksimir, Mirogo} i Gornji grad.

Na večer je održan u prostorijama hotela Esplanade banket, koji je priredio Rofari klub Zagreb u čast gostiju.

U subotu i6 oktobra o. g. prije podne zaključeno je zasjedanje Evropskog savietodavnog odbora, te je poslije podne priredio zagrebaéki klub izlet na Sljeme, a poslije su svi ugesnici toga izleta posjetli gradonaéelnika, rotara dra. Teodora Peičića, na gradskom imanju na Rebru.

Za vrijeme zasjedanja Evropskog savjetodavnog odbora, gospođe naših gosliju, u prafnji gospođa i članova Rofari kluba Zagreb, razgle-

>

Zagreb, Staréevi¢ev Trg

dale su sve znamenitosti grada Zagreba, u prvom redu riznicu u katedrali, Etnografski muzej, Modernu galeriju, Sfrossmayerovu i Meširovićevu galeriju ifd.

4 Prema svima izjavama stranih gostiju koji su prisustvovali ovom vijećanju, mislim da necu biti neskroman, ako pri kraju ovog mog izvješlaja iznesem izjavu pretstavnika skandinavskih Rotari klubova naSim ита та:

„Mi smo došli u Zagreb iz najudaljenijih distrikata Evrope, iz Finske, Svedske, Norveške i Danske i ostali smo iznenađeni sto smo ovdje sve vidjeli i čuli. | _ Mi jos nismo bili uVašoj zemlji i Vašu zemlju, grad Zagreb i pučansfvo u njemu drukčije smo si pretstavljali nego Sto u istinu ono jest. Od časa kad smo sišli sa vlaka na stanici, pa sve do danas, toliko smo

13