Jugoslovenski Rotar

ZASJEDANJE EVROPSKOG SAVJETODAVNOG ODBORA ROTARY INTERNATIONAL U ZAGREBU

Ing. Radovan Alaupović, tajnik R. K. Zagreb

Godišnja sjednica Evropskog savjetodavnog odbora održana je od 13 do 16 oktobra 1937 u Zagrebu. Rotari klub Zagreb učinio je sve da Sto dostojnije u svojoj sredini primi istaknute rotare svih evropskih zemalja.

Smatramo da smo ovaj leški zadatak na potpuno zadovoljstvo prisuhnih gostiju izvršili, jer su svi redom bili puni hvale za organizaciju i srdačan doček kojim je sa sfrane zagrebackih rotara prireden. Tako je Rotari klub Zagreb posluzio ponovno jednom od ciljeva Rotarstva: da se narodi što više i bolje međusobno upoznavaju.

Sednica E. A. C. održana u Zagrebu 14 okfobra 1937

Bilo je nastojanje i želja Rotari kluba Zagreb da dostojno reprezenluje cijeli naš disfrikt pred našim dragim gostima, pa smatramo prema njihovim izjavama da nam je fo u svakom pogledu polpuno uspjelo. |

U dvorani Gradskih preduzeća u Gundulićevoj ulici, koja inače služi za predavanja i koja je bila specijalno za sjednice Evropskog savjefodavnog odbora ukrašena ćilimima i zelenilom, održavale su se sjednice pomenutog odbora. Sve je bilo učinjeno da se olakša zasjedanje ovog odbora. U samoj dvorani nalazilo se platno za prikazivanje slika, pa su stranim gostima prikazana tonfilmski Plitviéka Jezera i naša divna dalmafinska obala. U posebnoj prostoriji nalazio se bife, kojim su se naši gosti služili u pauzama.

8