Jugoslovenski Rotar

referisao je: O radu bugarskog distrikta, br. Radojević pročitao je u prevodu članak Cordell Hulla objavijen u The Rotarianu: Obnovi industriju, pomazi mir! Br. Ivan Kristoforović dao je prikaz: O radu u švajcarskom disfriklu, naročito je istakao rad na vaspitanju omladine u pojedinim državama, br. Julije Muller održao je krafki i zanimljivi referat o engleskom rofarsivu, br. Radojević Nikola pročitao je u prevodu élanak Kurta Belfrage iz Stokholma objavljen u The Rofarianu: Švedska shvafanja o rofarstvu, br. Muller održao je — na osnovu referata u Nizzi — predavanje: O služenju u klubu, br. Ivan Kristoforovié referisao je o svojoj poseti R. K. Zagreb, prikazuje rad u klubu, srdačan i fopao prijem, određuju se nagrade od 250—250 din. ovd. Trg. Akademiji i Učifeljskoj školi za najbolje izrađenu femu iz rofarske ideologije: Najbolje služi onaj, koji drugome služi, fime da se nagrade podele na proslavi Sv. Save.

Manastir Visoki Dečani

Skoplje. — U foku meseca decembra odražano je pef sastanaka. Na njima su svršavani samo fekući poslovi. Predavanja su održala braća: Milan Čemerikić: referat o radu komisije po pifanju opijuma i turizma u kojima je lično učestvovao kao član; a brat Mihailo Pafrnogić podneo je referat o svome putu kroz Albaniju i bavljenje u Tirani, kao i svoja zapažanja o ekonomskim i privrednim prilikama, koje Tamo vladaju.

Split. — Prvi klupški sastanak proveden je kao veoma uspelo sesfrinsko veče sa braćom i sestrama iz Sibenika. — Br Barbieri je odrzao predavanje: O advokafu, u kom je predavanju izlozio bit, karakter, uredenje i opseg delovanja advokata i advokatskog zvanja uopSte. Predavanje je izazvalo zivu debatu.

Stara Kanjiža. — Braiski је ispracen osnivaé kluba br. Veselin Petrovic, koji

40