Jugoslovenski Rotar

са одликом. Син брата Др. Алексеја Јелачића такође је дипломирао на Београдском филозофском факултету, а син Драгог Патрногића положио испит зрелости.

SPLIT. — Kroz mjesec juni održano je 5 redovitih sastanaka sa prosyecnom frekvencom 89%. Naš klub su posjetila braća: Dr. Mlinarić R. K. Zagreb, Goldstein R. K. Vukovar, Ing. Ljubičić R. K. šibenik i S. Sirišćević R. K. Beograd. Od stranih klubova G. Chavet R. K. Lille. — Predavanja su držala braća: Ing. P. Mardešić „Od česa sastoji Jedan brod“ i Dr. P. Rismondo „Iz svoga zvanja“. — Zadnji sastanak u mjesecu bio je održan na terasi br. Ljube Kaialinića našeg novog preisjednika, a potom zajednička večera u bašti hotela Matić na Bačvicama. — O djelovanju kluba i radu uprave kroz minulu godinu podnio je izvještaj br. tajnik Markov. u kojem je iznio statističke podatke o stanju i kretanju članstva, o frekvenciji u prošloj godini, koja је prosječno iznosila 8555%, o karitativnom radu kluba i uopće o svim dogadjajima u životu kluba. Braća su održala 55 predavanja, odnosno referata sa vrlo interesantnim temama. 17vještaj o financijskom stanju podnio je blagajnik br. Jerko Aljinović. Ceremonija predavanja i preuzimanja dužnosti protekla je u najboljem drugarskom raspoloženju. Dosadašnji pretsjednik br. Mardešić uputio Je toplim riječima zahvalu svoj braći na saradnji, a novi pretsjednik br. Ljubo Katalinić preuzimajući dužnost pretsjednika, odajući priznanje oistupajućoj upravi, poziva braću na vršenje rotarskih obaveza služenja, čime će najbolje biti osiguran uspjeh rada u narednoj rotarskoj godini.

SUBOTICA, — Dne 22. Juna u ргsutnosti brata gosta Ivana Kona, pretsednika bratskog kluba Zemun, primio je naš klub u članstvo dvojicu nove braće ı to Milana Draganića, pretstavnika Jugoslavenske banke d.d. sa klasi-

fikacijom filatelija i brata Dušana Kostića, upravnika pošte, sa klasifikacijom posta i brzojav. — Na sastanku od 29. juna predao je brat pretsednik Roth dužnost novoj upravi i zahvalio plenumu na_ bratskoj saradnji, koja mu je u punoj meri ukazivana tokom prošle rot. godine. — Povodom letnih meseci odlučeno je, da sastanci kluba održavaju oisele u bašti gostionice Misajlović. Početak u 2050 časova.

SUŠAK. — Dne 2. juna održano Je u Crikvenici u Hotelu Therapia sestrinsko veće, kojom je prilikom izvršeno svečano otvorenje osnovanog rotarskog stola u Crikvenici. Taj je sastanak protekao u najvedrijem raspoloženju. Dne 50. juna održan je u Martinšćici u restauraciji Ćabrijan drugarski sastanak. kao oprosno veče stare uprave. Tom je prilikom izvršena predaja funkcija novom upravnom odboru, pa su se prisuini članovi srdačno oprostili od stare uprave ı srdačno nazdravili novoj upravi. U vidu zbrinjavanja naše mladeži naš je klub vctirao iznos od din 600, kao naš doprinos za једпотјеsečno uzdržavanje jednog slabunjavog djeteta u Domu Narodnog Prosvećivanja u Skradu. Tokom mjeseca održali su predavanja i relerate braća: Mezzorana o romanu našeg začasnog člana Viktora Cara Emina „Presječeni puti“; Vinko Mikuličić — o današnjoj situaciji na tržištu Žitarica; Ir. Еетдо Pavelić o vazduhoplovnoj izložbi u Beogradu.

ŠIBENIK. — U mjesecu junu održano je ukupno 5 sastanaka, na kojima su braća velikim brojem prisustvovala: imali smo dva gosta i to iz Rotary cluba Vukovar. br. Goldstain Armina, a iz Rotary cluba Split, br. Micu Gatina. — Br. Ivan Žaja održao je lijepo i dugo predavanje „Melioracija“ morskog zaljeva „Morinje“, koje Je bilo od svih prisutnih velikom pažnjom saslušano, a radi o pitanju velike privredne i zdravstvene važnosti ove bliske okolice grada Sibenika. — Utanačen je

Z