Jugoslovenski Rotar

Stara Kanjiža: Stipanić Josip

Subotica: Grabovac Pavle

Sušak: Pavelić dr. Ferdo

Šibenik: Vičić B. Jerko (zamjenik)

Varaždin: Vanjek dr. Josip, Bosanac Nikola

Velika Kikinda: Teodorović dr. Nestor, Konečny Mihajlo, Vinkovci: Basler ing. Dragutin, Mandrović Branislav Vršac: Vrvić ing. Miljenko

Vukovar: Turk dr. Dragutin

Zagreb: Horvat Josip, Brovet Krešimir, dr. Milovan Milinarić Zemun: Andrejka dr. Rudolf i

Ukupno: pretsjednika 18, tajnika 18 i 6 zamjenika.

Nisu zastupani slijedeći klubovi: Bitolj, ĆuprijasJagodina:Pa: raćin, Dubrovnik, Leskovac, Novi Sad, Stari Bečej.

Prije prelaza na dnevni red ustaje rotar Stevan Vagner, pretsjednik Rotary kluba Beograd, i kaže ovo:

»Dragi i simpatični naš guverneru, iako nisam ovlašten, draga braćo, osjećam da ću pogoditi Vaše misli, ako se našem guver: neru na pozdravu zahvalim. Jednovremeno da mu se zahvalimo na već uspješnom poslovanju, te da nas je tako lijepo zastupao na kongresu u Clevelandu.

Nije mjesto da se ovdje riječima jedan drugom obvezujemo, kako ćemo raditi, ali mislim i uvjeren sam, da ću pogoditi Vaše misli, ako se zavjetujemo, da ćemo našeg guvernera najljepše pomoći, da bi u rotarskim idealima imao najljepši uspjeh. Živili! (Pljesak).

Riječ dobiva rotar dr. Kosta Čo had ži ć, pretsjednik Rotary kluba Skoplje, za svoj referat:

PRAVA I DUŽNOSTI PRETSJEDNIKA ROTARY KLUBA KAO IZVRSNE VLASTI

Draga braéo,

odazivajući se pozivu brata Guvernera, da na ovom skupu pretsednika i tajnika klubova našeg distrikta podnesem referat o »Pravima i dužnostima predsednika Rotary kluba kao izvršne vlasti«, sa'najvećim zadovoljstvom prihvatio sam predlog i po: trudio se da toj želji guvernera, brata ing. Alaupovića, udovoljim. U isto vreme smatram za svoju prijatnu dužnost da mu se na ovoj pažnji zahvalim.

Pre svega moram vam priznati jednu stvar. Kada sam primio pismo brata guvernera sa prednjim predlogom, prvo sam rekao sebi: »šta ćeš ti sad izmisliti što već nije rečeno«.

O dužnostima pretsednika Rotari kluba toliko je puta debaz: tovano, da bih ja imao samo da prikupim i ponovim ono što je vec izneto. A svi mi dobro znamo, da nije ništa dosadnije neso slušati stare i poznate stvari.

110