Jugoslovenski Rotar

mogu prenijeti, ali odgovornost ne mogu pre: nijetina drugoga. U ovome se već vide smjernice u kojima će se kretati moje sugestije.

Polazeći sa stanovišta da je glavna svrha ljudi okupljenih u Rotary Clubu, da rotarske ciljevemjegujuiuživot privode, mišljenja sam, da je prva i najvažnija dužnost pretsjednika i tajnika koji su na te položaje došli punim povjerenjem kluba, da vode i upravljaju klubom u punoj Saglasnosti. Za svaki uspješan rad, pa i rotarski, potrebno je, da se donese program rada (plan rada) u zajednici te dvojice klupskih funkcionara. Pri fiksiranju radnoga programa mora se poloziti narocito teziste na Ginjenicu, Stase moze posticit. j.Staje klubustanjuda dade, dakle donijeti realni program rada, pri Gemu treba voditi raéuma vise o »kako« nego »Sto« се se postići.

Prva i najveća pažnja sa strane pretsjedniStva (mislim tajnika i pretsjednika) ima da se posveti društvenim sastancima za koje treba redovno unaprijed, spremiti pro gram, ito program sadrzajan i doziran (ne odvise dug). Taj program treba spremiti nekoliko dana ranije.

Tajnikova je dužnost da se brine za predavanja. Nijedan sastanak me smije ostati bez predavanja, Jer se u protivnom slučaju članstvo odvikava od predavanja i pojedinci zanemaruju dužnosti prema svojoj klasifikaciji, koju u klubu reprezentuju.

Za održavanje discipline i društvenosti u klubu treba inzistirati da sastanci počinju tačno u zakazano vrijeme i da ne budu zamorni (prenatrpani sa materijalom). ZakaSnjavanje na sastanke iprevremeno odilazenje, a pogotovo izostajanje, ako je član kluba u mjestu, ima se smatrati omalovazanjem predsjedništva i indiferentnosti prema ostalim članovima. Tajnik će u ovom radu najpožrtvovanije potpomagati pretsjednika. Tajnik će organizovati, da on lično ili jedan od članova kluba, prije sastanka potsjeti telefonom svu onu braću koja su neispričana izostala od sastanka. ;

Ovo su mjere za tačno posjećivanje sastanaka. ali je dužnost tajnika i pretsjednika, da sve članstvo uvjere, da su sastanci prvenstveno za ostvarenje svrhe, a ne mozdadasu ti sastancisvrharotarskog djelovanja. Predavanjima, govorima i nagovorima, duznost je sekretara i predsjednika, da člamstvo uvjere, da bez prisustvovanja braće nedjeljnim sastancima, ne može biti govora o postizavanju svrhe koja nas okuplja. Redovno prisustvovanje sastancima treba da postane najmilijom navikom svakom članu kluba, jer tamo na lazi duševnu razonodu, srdačni drugarski prijem i mogućnost da razvije svoje rotarsko djelovanje. Da se to postigne primjenjivati i odredbe klupskih pravila, jer član kojine prisustvuje гедоупо 1за voljom klupskim sastancima, nema praktične vrijednostiza klub!

116