Jugoslovenski Rotar

Kao moćan faktor ха dobro posjećene sastanke svakako je dobro sastavljen program, što svakako spada u dužnost tajnika i predsjednika. Pored uspjelih predavanja, malo zabave (vokalne i instrumentalne muzike), koju bi izveli članovi i gosti muzičari; sestrinske večeri; priznati predavači izvan kluba; medju: klupski sastanci; posjećivanje stranih klubova treba naročito da se forsira, jer medjusobno upoznavanje jača ljubav za rofarstvo. Konačno rotaru:gostu treba tajnik da posveti osobitu pažnju i da svim članovima kluba stavi u ugodnu dužnost, da se sa gostom upoznaju i da prema gostu budu Sto predusretljiviji, jer će samo па taj način doći rotarsko. drugarstvo i privrženost do izražaja.

Jedna od značajnih dužnosti pretsjednika i tajnika jest da posvete pažnju popunjavanju upražnjenih klasifikacijai da u ovom pravcu daju inicijativu nadležnom pododboru. Paziti treba, da se pri izboru ljudi u članstvo ima u vidu najreprezentabilnije ličnosti pojedinih staleža, kako bi Rotary Club bio zaista vjerno ogledalo društvenog prosjeka našeg mjesta.

Pošto tajnik vodi statistiku o frekvenciji i radu pojedinih članova, on će morati iz tih statistika da vadi ono što se mora uraditi, da rad kluba bude što intenzivniji, jer to je smisao tih statistika. On će svoje opaske morati saopćavati pretsjedniku, da taj, vodeći računa o sklonostima pojedinih članova, iste za što veću korist pritegne.

Eminentnu saradnju treba da pruži tajnik svom pretsjedniku u njegovim nastojanjima, da u klubune bude samo što više članova, nego što više dobrih rotara. Ovo će se postici po mom misljenju, ako pretsjednistvo uznastoji, da svoje članove odgoji da budu dobri rotari. Najpodesnija škola za odgoj dobrih rotara jesu društveni sastanci, na ko Jima treba idejne principe rotarstva njegovati i mladjim generacijama ucjepljivati i oplemenjivati im duSu i srce.

Da bi mladje generacije članstva bile u što kraćem vremenu upoznate sa rotarskim stremljenjima, pretsjedništvo bi bilo dužno da organizuje Srupe mladjih rotara, koji bi povremeno održavali izvanredne sastanke i na njima svršavali rotarsku školu. Za stariju braću trebalo bi takodjer tu i tamo organizovati takove sastanke sa temama koje bi za njih odgovarale.

_ Jedna od najeminentnijih dužnosti tajnika u saradnji sa predsjednikom kluba treba da bude: aktiviranjesvakogčlana

luba u rotarskom radu, a specijalno u radu iz područja njegove klasifikacije. To će biti ostvarljivo, ako se ta inicijativa pretsjednika razvije u komponentnim odborima i pododborima.

Probuditi svijest u svakom članu kluba, da je isti kao Rotar i član svjetske organizacije kategorički obvezan, da je u svom zvanju, u svom Javnom i privatnom: životu, kao i svakom drugom zgodom duzan voditi o tom računa, da Je rotar ı da se drži uzvišenihrotarskihprincipasluženja drugome, dužnost je tajnika.

117