Jugoslovenski Rotar

Guverner izvješćuje u vezi sa medjunarodnim služenjem da postoji jedan »bugarsko-jugoslavenski mali komitet«, koji jos nije poceo pravo sa svojim radom. Vazno je da u prvom redu uspostavimo vezu sa bugarskim rotarima.

Daje obavještenje glede sastava komiteta i nada se da će dati pozitivne plodove.

Po temi »Komnmtakt guvernera sa klubovim a« Su: verner ing. Radovan Alaupović iznosi, kako se taj kontakt održava uspostavljanjem što tjesnijih veza sa svima klubovima svoga distrikta, putem pretsjednika i tajnika, mjesečnim i cirkularnim pismima.

A da taj kontakt bude što tjesniji, moli prisutne, da mu na sva postavljena pitanja odgovore u što kraćem roku. Ta тје» sečna pisma na emgleskom jeziku šalju se čitavoj upravi Rotary International, sekretarijatu u Chicagu i Ziirichu, te svyima guyernerima u Evropi.

Zvanična posjeta guvernera klubovima. nije posjeta iz uétivosti neso potpuno poslovna posjeta.

Ističe da je važno pitanje o osnivanju movih klubova. Za: sada je u izgledu osnivanje klubova u Beloj Crkvi, Celju i Tuzli.

Iduća distriktna konferencija održaće se u Zagrebu 4 i 5 maja 1940, a do kraja mjeseca januara treba da se postavi kandidatura novog guvernera.

Rot. Hinié, pretsjednik Rotary kluba Osijek, predlaze da organizacione troškove distriktne konferencije snose podjednako svi članovi disktrikta.

Rot. Ljubić, pretsjednik Rotary kluba Ljubljana, slaže se sa predlogom, ali iznosi primjedbe obzirom ma prilike koje vladaju u klubu.

U diskusiji učestvuju još rotari: dr. Kosta Abramović, dr. Dragutin Turk i guverner, koji predlaže da osječki klub dostavi predlog svima klubovima, koji bi se imao riješiti na sastanku de: legata klubova.

Guverner dalje potsjeća na rezoluciju 7 distriktne konferencije da prvi sastanak u mjesecu movembru 1939 bude po: svećen isluženju u zvanju.

Rot. Vagner, pretsjednik Rotary kluba Beograd, upozoruje da se ne može dobiti rotarska literatura na naSem jeziku i da bi trebalo da se otStampa.

Rot. dr. Ferdo Pavelié predlaze da bilten evropskog sekretarijata bude preveden i na naš jezik, i guverner obećaje da će pisati u Zurich.

Guverner objavljuje pobjedu Rotary kluba Karlovac, poz: lučenu dobivanjem Rosamofovog pokala za najbolju frekvemciju i čestita klubu.

Rot. Stanko Kosem, pretsjednik Rotary kluba Karlovac, zahvaljuje ma čestitci i želi da i naredne godine jedan naš klub postane pobjednikom, a pogotovo Rofary klub Petrovgrad.

128