Jugoslovenski Rotar

~

Nigdje na svijetu nema takovog materijala za studij miješanja rasa kao u Južnoj Americi, i po mijenju latinskih amerikanaca, za njih ne postoji problem rasa. Oni smatraju da će se za Južnu Ameriku izgraditi jedna rasa za koju su doprinijeli jednako narodi Amerike, Evrope, Afrike i Azije.

Što se pitanja nacije tiče. u Južnoj Americi se smatra svakog useljenika koji je stekao državljanstvo, pripadnikom nacije. Kada dobije argentinsku putnicu, nije smatran samo državljaninom Argentine, već članom argentinske nacije. U Argentini je nacionalizam jače razvijen, nego u svim ostalim južno-američkim državama. Svojstva tolikih naroda kao Španjolaca, Talijana, Francuza, Engleza, Nijemaca i Slavena koji su se useljvali u Argentinu, dali su argentinskoj naciji opetovano raznolike karakteristike. U svojstvo argentinskog naroda uSao je komercijalni duh Engleza i Amerikanaca, marljivost Nijemaca, Holandeza i Svicara, štedljivost Francuza, skromnost Talijana, zilavost i otpornost Slavena, ali i nešto od one južno-američke lahkoumnosti koja potječe još od miješanja španjolske sa maurskom krvi.

PROMET

Na nijednom kontinentu ne postoje za promet tako velike smetnje kao u Južnoj Americi. U prvom redu glavna su zapreka gotovo nepremostive Ande koje dijele cijeli kontinent u dva dijela .. Zato su i danas u zemljama, preko kojih se protežu Ande, najglavnija prometna sredstva mule, lame i volovi, a upotrebljavaju se u glavnom jos i danas puteljci, gradeni u najstarija vremena. Jedino ABC države (Argentina, Brazilija, Chile) imadu nešto razgranjeniju Željezničku mrežu. Na prvom mjestu u tom pogledu stoji Argentina.

СЕЗТЕ

Od svih prometnih putova u Južnoj Americi ceste su najslabije razvijene. Do 19 stoljeća odvijao se promet na kontinentu po gorskim puteljcima primitivnim kolnicima, a u dolinama rijekama. Izvan gradova bile su ceste nepoznate. Jedina zemlja, gdje je mreža putova bila dobro razvijena, bilo je Inka-carstvo. Ceste i putovi u njemu bili su trasiranii gradeni takovim struénim znanjem, da mu se još i danas svijet divi. Jedino neposredni »Hinterland« Buenos Airesa i brazialijanska država Sao Paolo imaju danas izgrađenu modernu cestovnu mrežu. Od svih država Argentina ima najviše izgrađenih cesta i najviše prometnih vozila.

ŽELJEZNICE

_ Južna Amerika ima oko 100.000 km željeznica, od čega preko "6 otpada na ABC države. Najviše željeznica ima Argentina. Povezanost Željezničkih pruga između pojedinih republika Južne Amerike nema, i to u glavnom s razloga što ne postoji nikakova međusobna izmjena dobara, jer pojedine republike nemaju nikakove međusobne privredne veze, već se privredna djelatnost svake države sastoji u eksportu sirovina ili agrarnih produkata

233