Jugoslovenski Rotar

~

o radu društva za zaštitu čovječjih prava. — Brat 'pretsjednik održao je više predavanja, kao: »Značaj mira u slobodi«, »Značaj služenja zajednici«, »O drugarstvu«, dok je na posljednjem sastanku lijepim riječima komemorirao uspomenu na našu pokojnu braću Becka i dra Martinisa, koji su ostavili neizbrisivi trag u analima našega kluba.

Kako bismo ne samo sačuvali stečene pozicije, nego iste ı unapredili u rotarskom smislu, živo se pozabavio klub pitanjem ekstenzije, te je br. Grimm. kao pretsjednik Odbora za prijem, uputio svoj braći cirkular, u kojem je među ostalim naveo još prazne klasifikacije koje bi seu našem gradu dale lako popuniti.

Istim elanom dao se na posao i Odbor »Blagajna za nepredviđene kolektivne pomoći«, te su rukovaoci ove blagajne braća Conen i Grimm uputili svoj braći cirkular iznoseći značaj ove naše nove akcije, koju ćemo voditi umjesto dosadanje uspjele »Zimske akcije«. Nova naša akcija treba da premaši dosadanje »Zimske akcije« u pogledu etikasnosti.

Klub je odlučio da desetgodišnjicu od osnutka kluba proslavi 8 novembra o. 8. u porodičnom krugu, skromno, kako to zahtijevaju današnje prilike. I naš 500 sastanak, koji pada na 20 decembra, proslavićemo onako, kako ce to traziti tadanje prilike, svakako bez naročitih svečanosti.

Bratu Conenu zahvaljujemo i ovime na trudu i ljubavi, kojima se rukovodio u sprovadanju nasih »Zimskih akcijac uvjereni da će njegov rad u 2аjednici s bratom Grimmom u našoj novoj »Blagajni za nepredviđene kolektivne pomoći« biti isto tako uspješan.

SUŠAMK. — U mjesecu oktobru imamo da zabilježimo kao najvažniji dogadaj posjetu brata guvernar ing. Radovana Alaupovića koji nas je službeno posjetio 18 oktobra. Tog je dana održan redoviti radni sastanak, dok je istog dana održan i posebni sastanak brata guvernera sa članovima klupske uprave. Prigodom svoje posjete održao je brat guverner prigodan govor i dao nam direktive Za naš daljnji rad. Brat guverner, kao najviši pretstavnik našeg rotarstva, bio Je od svih naših članova najoduševljenije primljen. Sastanak od 4 oktobra bio је posvećen služenju u zvanju, pa je tom zgodom brat prof. Mezzorana održao predavanje, poslije kojega je došlo do vrlo žive diskusije o što boljoj primjeni rotarskih ideala u tom služenju. Na sastanku od 11 oktobra održao je

'brat Đuro Ružić, u vrlo živim bojama interesantan i vrlo iscrpan referat O prilikama u državama Južne Amerike koje je posjetio prigodom svog nedavnog putovanja tamo. Na tom je sastanku bilo pozvano 13 uzvanika nerotara iz privrednih i drugih krugova, koji su imali interesa da saslušaju reterat brata Đure Ružića. Na sastanku od 18. oktobra prigodom posjete brata guvernera, održao je brat Bozidar Svrljuga vrlo interesantan i aktuelan referat o ratnim riskovima. Duga i animirana diskusija po tom pitanju održana je na sastanku od 25 oktobra. Na tom istom sastanku održao je brat dr. Ivo Lipovšćak predavanje pod naslovom: »Redarstvo postaje u Americi profesijom«. Po pozivu brata pretsjednika imadu svi proéelnici komponentnih odbora podneti svoje programe koji се biti raspravljani na sjednici klupske uprave od 8 novembra. Na sastanku od 4 oktobra bili su po bratu Salcheru podneseni referati o zanimljivostima iz engleskih i japanskih klubova.

ŠIBENIK. Za naš klub mjesec oktobar imade poseban značaj.

Gubimo iz naše sredine dragog brata dra Josipa Glazera, kojemu se nakon dugog čekanja konačno ostvarila velika želja da se povrati u svoj rodni Zagreb, na novu dužnost.

Dana 5 oktobra održano je oproštajno veče bratu Glazeru u prisutnosti dragih sestara, te su mu tom prilikom upućene najbolje želje cijelog kluba na njegovom novom položaju.

Dana 24 oktobra pada službena posjeta brata guvernera te je, u razgovoru sa upravom, pa i na sastanku sa ostalom braćom veoma lijepim i odlučnim riječima prikazao današnji stay rotarstva, njegovo nastojanje i konačnu svrhu.

Ova posjeta brata guvernera specijalno za naš klub znači novi elan i novu volju za sveukupni daljnji rad.

VARAŽDIN. — U mjesecu oktobru održana su četiri mjesečna sastanka sa prosječnom frekvencijom 69,56.

Prvi od njih bio je, već po tradiciji, posvećen drugarstvu. Na njemu smo imali goste nerotare g. Dragutina Perka, potpuk. u p. i ing. Mencera.

Sastanku od 13 X posvećena je osobita pažnja, jer nam je brat ing. Friedlander održao završno predavanje o svom putu u Ameriku i o svjetskoj izložbi, ilustrirajući svoja izlaganja mnoštvom projiciranih fotografija sa cijelog puta. Radi toga prisustvovale su tom

251