Jugoslovenski Rotar

~

java. Mi nesmijemo zastati ni sustati na tom poslu. Trebaju nam nove snage. Dužnost je svakom klubu da u ovom pravcu poradi, koliko mu je to u vlasti i mogucnosti, pa je doista i sveta duznost sviju nas nastojati da svoje redove proSirimo i obogatimo novim članovima.

Ne smetnimo nikad s uma i s pameti onu:

RasP ich „so rosf ich...

Ko ne napreduje, nazaduje. Na odmoru nas lasno stane hvatati drijem, a drijem mami san. Nesmijemo da nas san prevari. Žublje nase valja da vazda gore i svijetle, i vazda da smo spremni vršiti svoje duznosti i zavjete.

Nedjeljni izvještaji, izvještaji o radu i posjeti klubova izvor su iz kojega guverner crpe gradju da sebi stvori sliku o pojedinim klubovima.

Osobito me veseli Sto mogu istaći da u našim klubovima previadjuje zdrav duh i život. U sve četiri faze rotarskoga sluzenja, poglavito u prve tri, puno je uradjeno. Molim sve pretsjednike da i nadalje obavljaju svoju sluzbu s dojakosnjim роžrtvovanjem i predanošću. Vi ste duše klubova. Na vama je da u klubovima vlada harmonični sklad, plemenito natjecanje u plemenifom radu.

Upravife, i u još većoj mjeri nego dosada, sav vaš rad i nastojanje u tom pravcu da svi rotari pravo i duboko shvate duh rotarski pa da svaki klub u nasem distriktu bude doista klub rada i stvaranja.

S ovim željama i nadama zahvaljujem svima klupskim časnicima kao i vama, braćo rolati, za iskrenu i foplu saradnju u ovoj polovini rofarske godlne.

2 Nedjelja rotarske smotre

Na dan 23 februara slavi naša rotarska organizacija 35 godisnji jubilej. Nas pretsjednik Walter Head rasposlao je i uputio je, u vezi s tom proslavom, ovaj apel:

Ostaje još zapravo samo malo vremena za pripremu ovoga naročito važnog dogadjaja u povijesti rofarstva. Odbor za rotatsku smotru kod PM. |. pružio je već nekoliko vrlo dobrih prijedloga, kako da rofari i Rofary-klubovi sudjeluju na foj nedjelji od 18 do 24 II 1940, a faj će odbor i nadalje bifi od pomoći, jer se fa nedjelja sve više približava.

Klubovi treba da shvate da je za tu smotru nuzdan program koji freba da bude sastavljen već daleko prije smotre. Preporuča se stoga onim klubovima koji taj program jos nisu sastavili, da

309