Jugoslovenski Rotar

o njemu raspravljaju u najkraćem vremenu fe da svaki klub sastavi fačan plan svoga rada. Nadam se da se faj prosram neće sastojati samo iz jednog govornika.

U srpnju 1939 rekao sam u vezi s fom nedjeljom: kao 510 svako poslovanje mora da jednom godišnje svidi svoj bilans: kao Sto svaki mornar u izvjesno vrijeme pregledava svoj kompas da se uvjeri, da li mu je dobar pravac voznje, tako i Rotary mora jednom da stane da sastavi inventar i da se obazre na put kojim je dosao. Evo i projektovana smotra je takova polazna toéka za orientaciju.

Istina, ta će nedjelja bifi sedmica orientacije, no bice i daleko više. Naša je iskrena želja da svaki klub na svijetu nastoji sa svim svojim mogućnostima i sposobnostima da učestvuje kod te smotre ,jer je taj dogadjaj dvostruko vazan. On oznacuje i 35-godisnjicu osnutka rotarstva. Rotarska nedjelja smotre je na kraju krajeva i predmet ličnih obaveza za svakoga pojedinog rotara. Osim smotre uspjeha u prošlosti fe utvrdjivanja pravca za što uspješnije djelovanje u budućnosti, mora fa nedjelja u neku ruku prefstavljatfi i neku duševnu smotru. Što je dosada značio za mene Rotary? Kako je na mene djelovao ili me promijenio? Sto mogu učiniti da pripomognem svojemu klubu „da postane moćan činilac u izvršivanju vrijednih djela?

Nadam se da ¢e svaki rotar uvidjeti vaznost rotarske smotre u njenoj pravoj velicini te da ge radom na toj smotti sudjelovati, kako bi ona postala zaista najvažnijim dogadjajem u povijesti rofarstva.«

3 Baš pravi rotarski čin

Naš klub u Pefrovgradu, u istinski i duboko shvacenom гоfarskom duhu, prenio je u naš jezik rofarsku brošuru »O tv oreno pismo« i kao božićni dat razaslao svima klubovima. Topla hvala R. K. u Petrovgradu u ime čitavog našeg distrikta na ovom sjajnom rofarskom činu. |

4 Pismo pretsjednika Waltera Heada nasSem distriktu

Pretsjednik Walter Head poslao mi je ovo pismo od 29 novembra 1939 god. iz Chicaga:

Upravo sam sa zanimanjem pregledao Vaš izvještaj za prvo polugodište, fe mi je vrlo drago što mogu razabrati da ste bili u товиспозп da posjetite 17 Rotary klubova u Vašem distriktu.

Naročito me veseli što sam doznao, da ste održali osam medjugradskih sastanaka, jer ove vrste sastanci doprinose velike plodove u korist prijateljstva.

310