Jugoslovenski Rotar

interesantna obavještenja о letovima Stuka-aparata i o padobrancima. Sakupljeno za nevoljne 356 Din 50 para. — Frekvencija 86.68%.

STARI BEČEJ. — U toku meseca jula klub je imao 4 redovna sastanka. Kako je veći broj članova na svom letnjem odmoru, toga radi u klubu nije se mogla osetiti naročita aktivnost, no svakako posle povratka pojedine braće, rad u klubu će se razviti u onoj meri, kako se to od klupskog članstva može i očekivati. — Za nevoljne skupljeno je Din 502.50.

SUBOTICA. — U toku mieseca jula odrzali smo 5 sastanaka sa prosjecnom frekvencijom od 65.02%. Na prvom sastanku, 3 jula, izvršena je na svečani način predaja dužnosti stare uprave novoj. Predajući čekić, kao znak pretsjedničke vlasti novom pretsjedniku br. dru Pavloviću, zahvalio je br. pastpretsjednik GraboVac svoj braći na saradnji i podršci. Novoj pak upravi poželio je mnogo uspjeha u vođenju kluba u današnjim teškim prilikama.

Novi pretsjednik (ili bolje stari, kako je već prije 8 godina vodio kormilo našega kluba) br. dr. Miloš Pavlović, iznio je svoj program rada za tekuću rot. godinu. Danas, kada požar rata uzima sve više maha, mora doći u prvi plan našega rada naš četvrti cilj, međunarodno služenje, dobra volja, te istinski rad u korist općeg svjetskog mira. — Na tom je sastanku izabrao br. pretsjednik komponentne odbore, kao i odbor za ciljeve i zadatke.

Uslijed ljetnog odmora održani su daljnji sastanci, kao drugarski, ili u u bašti restoracije Lloyd, ili na Paliću. Posljednji sastanak u mjesecu održali smo kao medugradski sastanak u Bačkoj Topoli s našim tamošnjim kumčetom i gostima rotarima iz Stare Kanjize i Sombora. Sastanak je uspio u svakom pogledu tako, da je odluéeno, da se ljetni mjeseci upotrijebe za niz medugradskih sastanaka sa susjednim klubovima. 58

SUSAK. — Dne 17 jula odrzana je prva sjednica klupske uprave, pa su tom prilikom izabrani novi komponentni odbori i pododbori, sa svrhom da se odmah započne sa što intenzivnijim radom. Osim toga riješavana su na toj sjednici i razna druga pitanja administrativne naravi. Tokom mjeseca zahvalio se na članstvu naš odlični rotar brat dr. Niko Bonetić, jedan od osničava našeg kluba, koji je čast pretsjednika obnašao u godinama 1932/1933 i 1936/1937. Brat dr. Bonetić bio je primoran zahvaliti se na članstvu bolesti radi, pa tako već dulje vremena nije mogao niti posjećivati naše sastanke, ali je svoju odluku o istupu stalno odlagao u nadi, da će mu se zdravlje popraviti, pa da će moći prema tome i dalje s nama su-– rađivati. Poslije dulje stanke brat barun Turković počeo je opet da posjećuje sastanke, budući da je njegovo zdravstveno stanje znatno krenulo na bolje. Na sastanku od 31 jula održao je brat dr. Pavelić komemoraciju za preminulim našim bivšim članom i jednim od osnivača našeg kluba bratom Eduardom Pajkurićem. Dne 10 jula održao je brat Vinko Mikuličić referat o situaciji nastaloj uslijed naredbe o prometu pšenicom i kukuruzom.

VARAŽDIN. — Tokom mjeseca Jula održana su 4 redovita sastanka (501—504) sa prosječnom frekvencijom od 82.96%.

11 braće imali su 100%-tnu frekvenciju. Prvi sastanak u ovom mjesecu odlikovao se naSom_ proslavom 500-tog sastanka na kojemu sudjelovaše 8 braće i 1 sestra iz R. C. Maribor, 1 brat i 1 sestra iz R. C. Karlovac, te po jedan brat iz R. C. Zagreb i Ljubljana. Na istom sastanku sudjelovaše i lijep broj gostiju iz Varaždina.

Ovaj je sastanak bio i značajan i svečan, jer su na ovom sastanku primljena 4 nova člana, te tako naš klub sada broji 22 članova.

Na ovom sastanku u drugarskom raspoloženju došla je do izražaja visoka rotarska svijest.