Jugoslovenski Rotar

VUKOVAR. — U mjesecu kolovozu održali smo 4 sastanka sa prosječnom frekvencijom 68.37%. Razlog slabe frekvencije leži u tomu, što su mnoga braća na ljetovanju i vojnoj vježbi. Brat Simon Baum održao je referat iz svog zvanja u kojem je izneo glavne crte nove Uredbe o maksimiranju cijena žitaricama i slobodnom prometu kukuruza. Ujedno je spomenuo, da je zatvorio svoju zitarsku radnju, koja postoji u Vukovaru preko 110 godina. Brat predsjednik Tomo Maksimović u saradnji sa članovima uprave, sastavit će program rada za iduće polugodište.

ZAGREB. — Sva četiri sastanka u mjesecu augustu bila su posvećena drugarstvu.

Prosječna frekvencija iznosi 43.20

~“

posto. Stopostotnu frekvenciju итаli su šest članova.

Rad kluba počima 1 septembra 1940.

ZEMUN. — U toku meseca bilo je 5 sastanka sa prosečnom frekvencijom od 60%. U toku ovoga meseca još se uvek osećalo osustvo braće koja se nalaze na letnjem odmoru. Održana predavanja bila su 22 VIII past-pretsednika brata dr. Markovića o skorašnjem putu na Durmitor i 29 VIII brata Teodora Mahina o najnovijim međunarodnim događajima u Evropi.

Sastanak na dan 8 VIII održan je u restoraciji »Sedam Graničara« u Zemunu, a 17 VIII kao međugradski u Pančevu sa sestrama, koji je protekao u veselom i prijatnom raspoloženju. CLANOVI SA STO-POSTOTNOM POSJETOM U MJESECU AUGUSTU

Rotary Klub

Bačka Topola: Beck Bela, Bognar Jano’, Dr. Lustig Zoltan, Mihalovic Bela i Se

Stevan Koen, Pavlović Boža, Dr. E. Gramberg. Othmar Henn, Pa-

рез! Јепе, Banja Luka: Bocarić Špiro. Beograd: vlovic Drag. Bitolj : Pjanié M.. Tasié T. Brčko: Cebalo Zvonko, Hadžić Jovo.

Ćuprija-JagodinaParaćin :

Dubrovnik :

Karlovac: Kranj:

Leskovac:

Ljubljana:

98

M. Milenković, Dr. V. Lazarević, Dr. M. Stevanović, Dr. M. Saranović, Mr. ph. J. Usmiani.

Ercegović Miho, Lujak Josip, Dr. Matija Vidoević.

Badovinac, Cindrić, Hoppe, Georgijević, P. Košćević. Kratokvil, ing. Naumovié, Navratil, ing. Rajman, Vejvoda, Vlach, Vukovic, ing. Zugcic.

Adamié Zvonko, Kokl Matija, Mayer Mavrilij, Dr. Ivo Sorli, Witzmann Edvin.

Miljković Nikola, Pijade dr. Velizar, Radaković Dr. Dušan,

Ath. Jos. Costaperaria, Beno Gregorić, Franci Heinrihar, Minko Heinrihar, dr. Stanko Kmet, Zdenko Knez, dr. Viljem Krejci, dr. Bozidar Lavrié, Josip Lavrié, ing. Boleslav Likar, Josip Ljubi¢, dr. Aleksandar Lunaéek, Drago Potoénik, Rajmund Ranzinger, dr. Ivan Slokar, Albin Smrkolj, dr. Franc Stele, dr. Vinko Sarabon, Anton Verbic, ing. Janko Zenko, dr. Janko Ziroynik.