JUS standardizacija
|
STANDARDIZACIJA
109
aaa aaa man za 0 ——
E o 5
air li Ke =—<<——————===
e ——–—–—+II:IZ zzz——<—ıı
Predlog br. 1637
Ako je sadržaj, slobodnih masnih kiselina. potreb-
no izraziti u stepenu kiselosti ili Kkjselimskom broju, tada se sadržaj slobodnih masnih kiselina preračumava u procentima na ove vredmosti pomoću! sledeće tabele: |
o
u rasutom. stanju. (rimfuza).
Tramsportovanje lanemog semena Vrši se U SUvim, čistim i zatvorenim vagonima, kamionima i kolima, šlepovima ili brodovima i drugim. transportnim: sredstvima. Ova transportna sredstva
% oleinske 'kiselimski stepem ne smeju biti uprljama materijama, mit smeju kiseline broj kiselosti imati miris, koji bi štetmo uticao na laneno seme. 1 3,542:3 1,9894 ~ „ao lea 5 : 0.983 1 056194 Smeštanje i čuvanje 0,5027 1,7806 1 T,ameno seme se smešta i čuva u vrećama ili: u
Način pakovanja i isporuke Seme lama se pakuje i isporučuje u. vrećamsi ili
RUŽIN ŠIPAK
rasutom. stanju u prostorijama (tavamskim prostorijama, silosima: i slično) Koje moraju biti suve i zdrave i koje se mogu. provetravati.
DK 582.71:634.987.4 JUS E.B2.061
a e
ee ===
mmm a
smežuranom pokožicom, mekani, crvemo-smleđe
1 Opseg 2 : cc boje. Plodovi moraju. biti: bez stranih mirisa, bez Ovaj stamdard odmosi se na plodove ružinog stramih primesa i peteljki, i me smeju biti vlažni šipka — divljih ruža (Rosa canima I.. i dr.).- i pokazivati znakove vrenja, trulenja i plesni. E Maksimalni procenat vlage može biti 16%. Ž. Razvrstavanje i ELR O Plodovi ružinog šipka razvrstavaju se na sveži Dozvoljava se do 37% potamnulih i izgnječenih i presušeni ružim šipak. plodova i do 1% sa peteljkama. 21 Sveži ružin šipak, -. Ta x, | : Ambalaža Plodovi ružinog šipka u svežemi stanju moraju : biti celi, zdravi, jedri, čvrsti, zreli, crveno-pla- Ružin šipak (sveži i prosušeni) pakuje se u: mene boje, bez zelenih delova i crnih mrlja, bez · — srednje plitke otvorene letvarice — JUS peteljki, neoštećeni od bolesti i štetočina i ne D.F1.021 smeju biti vlažni. _- CSR 2 Dozvoljava se do 1% plodova. tamnmo-crvemih i kose letvarice 1 - JUS D.F1.080, do 3% sa peteljkama — jufane vreće br. 5, 10 i 11 JUS F.G4.020. 2.2 Prosušeni ružim šipak.
Plodovi ružinog Šipka! u prosušenom: stanju moraju biti potpumo zreli i delimično sasušeni, sa
Opšti uslovi za sveže voće i povrće predviđeni su standardom JUS E.B1.010
ANOTACIJA PREDLOGA STANDARDA IZ OBLASTI VOZILA _ ŠINSKOG SAOBRAĆAJA
Krajnji rok za dostavljanje primedbi: 1 jun 1956 god.
Ovim se stavljiaju na javnu diskusiju sledeći predlozi jugoslovenskih • standarda:
Predlog br. 1638 JUS P.P3.011 Tehnički propisi za izradu i isporuku
lismatih gibnjeva za Železnička šinska
vozila Predlog br. 1639 JUS P.P3.012 Tehnički propisi za izradu i isporuku pužastih gibnjeva za železnička šinska vozila Predlog br. 1640 JUS P.P3.013 Tehnički propisi za izradu i isporuku prstenastih gibnjeva za železnička šinska j vozila Predlog br. 1641 JUS P.P3.014 Tehnički propisi za izradu i isporuku zavojnih gibnjeva, kaljenih posle uobličavanja za železnička šinska vozila Predlog br. 1642 JUS P.F3.015 Tehnički propisi za izradu i isporuku
zavojnih gibnjeva iz tvrdovučene čelične žice debljine do 12,5 mm za železnička šinska. vozila
Tehnički propisi za izradu i isporuku . gibnjeva za držanje kočnih papuča kod ; železničkih šinskih vozila -
; Predlog br. 1643 JUS P.F98.016