Kolo

Наше спике приказују још неколико занимљивих појединости из живота наших у заробљеништву. Пре свега ту јз спика једне обућарске радионице у Сталагу VI В, која као што се види не само што не оскудева у алату (машинама и другом) већ не оскудева ни у материјалу ... Друга слика приказу ^Ј тренутак одмора у једном Стапагу (IV С.) ноји се напази усред једног парка пуног зеленипа. Трећа и четврта слика приказују чланове и пријатеље позоришне трупе „Вегетеријанци" у Нирнбершком лопогору XIII Б. Једна од тих спика приназује отворену сцену и на њој „лубок", кулису с насликаном „дипижансом" (док су „глумци" провукпи само гпаву кроз остављен отвор на куписи) коју бесни парип вози пут ваздашњих снова наших у заробљеништву, пут српског Београда. (Снимци: Приватна евојина)

Поздрав Шумадији

Поздрав твој топли примили смо Мајко, Сузу чисту пустио је свако, Тежак уздах са срдашда свога, Отео се далеко до Бога...

Твоја брда и долине равне, Историске успомене славне, — Стару Рашку гнездо староставно То твој окнак не виде одавно.

Сад поздраве прими Мајко наше, И чувај нам нашу децу милу, Здрави оеку, нашу српску вилу, И ову рвдом нашу браћу милу.

Поштовани Господине уредниче, ово је одпоздрав заробљеника на поздрав Шумадије заробљеницима у „Колу" бр. 32 од 8-УШ-1942 год.

Н-УШ-А2 ' вазд. водник III кл. Милисав М. Рајковић Зар. бр. 111027, Ст. XI. В.