Kolo

3) — Нндија је дпкас у центрџ пажње политичке јавпости света. Пошто си затвориле Гапдија м остале оође индиског налода, који броји преко 400 милиона душа, енглеске власти су завеле у Индијџ режи.ч терора у коме велику улогу игра „лахти", бамбусов гитап испуњен оловом. На слици се, види како енглески војници претресају грађане, жене и студенте на улици.

1 — Приликом прославе дана Империје италијацски краљ Виторио Емаиуело у присуству Дучеа поделио је златие медаље члановима породица ратника који су пали за Италију. 2 — Пре две недеље навршило се 140 гедина од дана рођења познатог немачког песника сетних расположења Николе Ленау. Његово право име је Нимбш фон Стрелау и родом је из Баната (Чатад код Темишвара).

& ћ

к л

Ј|: 1 ( ^ |

, с " 4 .' ■ -

. 4 — 1'вање зс омиљеп спорт у Јапаиу. Ови мали дечици свакико ће, бити добри рвачи, јер су још из малсна поче• ли да упражњавају тај спорт. И њнх н публику, која је мало стидљива. спимио је случајио вешт фото-реџортер у 1едџоч опгитинском обданиџI :у у Токију.

5 — На овогодишњим 1едриличарским утакмица- ''МЖ ма на Тибсру у Риму појавило се ново сретство за спорт на води. То сц тако зване „морске ластавице", које приказује иаша слцка. Те „ластавиче" достижу брзину од десст киломстара на сат.