Kolo

3

5 — Комисијп за рскорде Интернанионалног лакоатлстског савеза у Стокхолму коју води Бо Еклупд објавила је недавно потвуђену листу за 38 рскорда, који су постигнути утоку последње три године. Слика приказује Анелизу Штајхауер, која је прошлога лета поставила нови светски лекорд у дамском баг^ању копља са 47,14 метара.

4 — На дворац из бајке личV овај мали холапдски замак Розендал који се налази између Арнхајма и Велпа.

3 — Јсдап станочнип Амстер• да.ма учипио је практнчан пропалазак: стару динамо-машини са слектричном лампом са соог точка монтирао је на точак тротинета свога сипа. Тако је добио практичну направу за осветлсње која је нарочито подссна кад се нде мрачним улнцама. Та направа сопственику осветљава пут пред самим ногама. 1 — Радови на обнови уневерзитетског пасеља у Мадриду, које је, као што је то још свима у сећању, много страда* ло у шпанском грађанском рату, на-> предују пуним темпом. За радове који су до сада већ извршепи, за репарату* ре и новосаграђене зграде утрошено јв. преко 7 милиона опека и милиоп куб* них метара армираиог бетона. Слика приказује главни улаз у зграду уни* всрзитетске адмипистрације, на комв. се "још виде трагови борби.

2 — Најстарији немачки генерал Теоч дор фон Вомхард прославио је 12 ја* пуара у породичном кругу свој 102 ра* ђепдан. Он је уједно и најстарији посилац војничког одликовања Гвозденог крста, а са 93-годишњим генералфелд' маршалом фон Макензеном једини још жнви официр немачке војске који јв присуствовао прокламацији у Двораии огледала у Всрсаљу 1871 године.