Kolo

II

Еемачки противавионски топ монтиран на гусепичпа кола не зиа за препреке ни у кршевитим плаиинама Туниса. Са лакоћом он се пење и уз најстрмије обронке планииа.

Лаки противавионски топ од 2 см, добро маскиран п гају маслинки и грмљу агава, брани један привремени аеродром од напада из ваздуха, (Фото: Б. Ф. А.)

Тешка противавионска артихерија на падинама АтласI) брани са успехом поједине висове и прелазе. Англо< американске трупе су не само задржане него на , многм местима и одбачене далеко нлзад.

Немачки брз« борбени чамци, који и дан и ноћ патролирају морима, увек су спремни да осујете приближавање било ког непријатељског брода копну/да па наладну и униште. Њихова брзина омогућава им да стнгну сваки брод, а њихово моћво оружје задаје страх.и трепет непра. јатељу. Пловидба ових снажних и многобројних немачких помороких јединица ниуколико не зависи од времена и прилика на мору. Наша слика приказује читаву флотилу ових борбених чамаца у пуној брзини, који плове у сусрет непријатељу, сигурни у свој успех.