Kolo

12

Ноћни ловци су најмлађа али најборбенија грана ратне авијације. Њима је стављенф у дужноот да у смелим и напорним ноћним борбама бране вароши од ноћних на« пада из ваздуха, и опи ту дужиост, као што често потврђују извештаји немачке Врч хонне команде, врше с највећом спремношћу и успехом. Ноћни ловци су пробрани пилотјг, дорасли тешким задацима који се од љих траже. Кад дејствује сопствена противавиопска! артиљерија, они не лете. Али, кад се у њиховој дежурној просторији појави њихова маскота:; сова, то је знак да је одбраиа те ноћи поверена њима. Искупљени око свог командапта, пин лоти — ноћни ловци прате на мапи лет непријателзских апарата, како им се јавља и$ даљине, и у подесном моменту појуре до својих апарата да етартују за борбу. У јутро, после једне ноћи борби и опасности, могу ноћни ловци да виде резултате тих борби: олуч' пине оборених и изгорелих непрнјатељских бомбардера. На тај начин британска авијација која је ирва почела терористички рат против ци. вилног стаповништва скупо плаћа своје мучке ноћне препаде.

2) Ноћпи ловци у стању приправности. Пилоти пажљиво прате на мапи лет непријатељских апарата. У одлучном трепутку они ће узлетети да им пођу у сусрет.

3) Апарати су спремпи. Чека се јоги последње наређење. Цигарета пре старта увек одлично прија

4) У пригушеној светлости рефлектора апарати ноћних ловаца дижу се као авети у ваздух.

5) Изјутра ноћни ловци могу да виде резлутате својих ноћних борби: рушевине и олупине оборених британских - авиона.

1) Посилац Храстовог јшшћа мајор Лент је са својих 50 ноћних победа један од најбољих ноћних ловаца немачке оРУжане силе.