Kolo

3

5 — Шпански филм све успетније се афирмира. На слици: Коичита Монтенегро једна од најистакнутијих претставиика новог шпанскот филма.

2 — Ових дана навршило се двадесет тодина од смрти Дитриха Екхарта , борбеног песника нове национал-социјалистичке Немачке, који је у иапону свог песничког стваралаштва умро у Берхтесгадену. 6 -— Порнати немачки филмски тлумац Ото Гебир посетио је недавно нрестони• иу Финске Хелсинки, тде је , у џнаку \>инско-немачкот братства по оружју, 1рипедио неколико коннепата за финске

1 — Услед рђаве управе британских плутокра• та у Индији, у овој иначе тако ботатој ремљи завладао је глад. То не смета управљачима да се пред индијским народом претстављају као његови добротвори. На слици: Вицекраљ Иидије Вавел приликом обилажења јавних кујна за изгладнелу децу у Калкути.

3 и 4 — У циришком стадиону прир» ђено је недавно светско такмичење у бициклирму. Такмичење је одржано нш велодрону под кровом, чију импресивнЈ слику доносимо. На друтој слнпа видш се „трио летећих Холан1 } ана". То су Шулте, Пеленерс и Бојеи, који су однели главне награде.