Narodna milicija

OSA

= а

(5

FISRULTURNI STADION FD »MILICIONARA« — ZAGREB

1. Ulazi: — 2. Zgrada svlačione i uprave. — 3. Gimnastička dvorana. — 4. Кишјапа. — 5. Тешв. — 6. Košarka. — 7. Odbojka. 8. Zapad. tribina. — Istočna tribina. — 10. Nogometno igralište. — 11. Lakoatletska staza. — 12. Troskok, skok u dalj. — 13. Skok u vis. — 14. Bacanje kugle. — 15. Koplje. — 16. Tribina za tenis i hokej na ledu. — 18. Svlačionice. — 19. Vodoskok. — 920. Stan čuvara. — 21. Bazen za plivanje. — 22. Tribina. — 28. Klubska kuća za svlač. — 924. Zahodi. — 25. Kladionice. — 26. Bife. 27. Padok. — 28. Glavna tribina hipodroma. — 29. Sedlaonica. — 30. Krug za vođenje konja. — 31. Svlačionice za džokeje i vaga. — 32. Sudačka tribina. — 833. Konkour hipik. — 34. Klubska kuća. — 35. Zatvorena jašiona. — 36. Staje. — 37. Gospodarska zgrada.

== 838. Staza za utrke. — 389. Staza za trening. — 40. Autopark. — 41. Motociklistička staza.

Jugtaduja fiskultutkog stadiaka TD „Muliciakata“ u čagtelu

FD »Milicionar« u Zagrebu počeo je u proleće 1947 godine sa izgradnjom fiskulturnog stadiona na obali reke Save na Kajzerici. U tome radu su učestvovali, a i sada učestvuju, pripadnici Narodne milicije, nameštenici Odeljenja unutrašnjih poslova grada Zagreba i sindikalna podružnica Ministarstva unutrašnjih poslova Narodne Republike Hrvatske, čijim zalaganjem se uspelo da se obave glavni radovi. To masovno učestvovanje na radovima pobudio je zatim i članove Narodnog

fronta grada Zagreba, te su i oni masovno -

učestvovali na izgradnji stadiona.

Prema predvidjenom planu, trebalo bi stadion da ima pored glavnog borilišta, kao centralnog objekta, i borilište za hokej na ledu, tenis, košarku, odbojku, kuglanu, lakoatletsku stazu i sve naprave za atletiku, kao i veliki otvoreni bazen. Osim toga u planu je predvidjen hipodrom za konjske irke i motociklistička staza. Za sve te objekte predvidja se u njihovoj blizini izgradnja garderobe za fiskulturnike sa svim nuzprostorijama, kao i reprezentativni fiskutturni dom.

Do kraja 1947 godine pripadnici Narodne milicije grada Zagreba dali su na izgradnji stadiona oko 16.000 dobrovoljnih radnih časova, te prebacili 9.800 kubnih metara zemlje. Sem toga oni su sakupili izmedju sebe u svrhu izgradnje stadiona 200.000 dinara dobrovoljnog priloga.

Do sada su uglavnom obavljeni radovi na planiranju terena, te je izgradnjeno nogometno igralište, igralište za košarku, tenis, odbojku, a završavaju se radovi i

na lakoatletskoj stazi. Predvidja se da će se stadion osposobiti za sva natecanja do polovine 1948 godine. -

izgradnjom ovog stadiona dobiće drugovi milicionari u Zagrebu mogućnost da još više prošire svoj fiskulturni rad, a FD »Milicionar« sve uslove da se još više razvije.

Samoinicijativa i zalaganje članova FD »Milicionara« u Zagrebu zaslužuju svaku pohvalu i služe za primer kakav značaj treba pridavati fiskulturi u Narodnoj miliciji, a. Ministarstvo unutrašnjih poslova Narodne Republike Hrvatske bi trebalo sa svoje strane da tu akciju pomogne znatnijim materijalnim sredstvima.

Maketa stadiona