Narodna skupština

Пе

сека за пријем и отправљање возова; да на самом пристаништу положи довољан број колосека за удобну манипулацију вагона и непосредни претовар робе из вагона у бродове, или обратно, и да пристаниште и његову станицу веже железничким краком са најближом станицом железнице Дунав — Неготин.

в). — Да на самом пристаништу и појединим железничким станицама у Земљи подигне амбаре, магацине п слагалишта-антрпо-е за пријем, краће или дуже чување робе, жита, стоке и меса.

n). — Друштво ће по поруци вршити утовар или истовар робе. A). — Вршиће комисионе и агентурске по-

слове за рачун комитената, осигуравања, и преосигуравања робе, која се налази на обали у пристаншшту, у друштвеним магацинима — слаталиштима. ђ). — Друштво ће давати кредите на робу смештену на пристаништу у друштвеним магацинима и слагалиштима, или отправљену са железничких или бродарских станица на пристаништа или са пристаништа на место означења.

Друштво ће вршити реесконт вараната код других новчаних завода у Земљи или на страни.

e). — Друштво ће се моћи бавити паковањем, чишћењем, прерадом, сортирањем робе, која у пристаниште приспева или се из њега отправља. ж). — Друштво ће по потреби само подићи радионицу за оправку бродова. 8). — Друштво може послове по еј). и ж).

место да их врши само, пренети на друга лица, друштва или установе, може им уступити амбаре и магацине, слагалишта и слободна места цела, или делимично под кирију и може их Финансирати. Оснивање друштва и трајање концесије.

Чл. 8.

Краљевска Влада даје концесију Г. Јерониму Павловићу — Табурну инжењеру из Петрограда, за освивање реченога Акционарскога Друштва по одредбама овога Закона. Ово право оснивања Друштва, г. Табурно може пренети и на друга лица, или удружити се сам са другим лицима као оснивачима друштвеним, но само по одобрењу Краљевске Владе.

Чл. 4.

Г. Табурно или онај, на кога он буде ово право пренео, положиће за обевбеђење оснивања

па а U

И

ON

+