Narodna skupština

тоавога Друштва залогу од 200.000 динара у гоуадовом новцу, или хартијама од вредности, које дугуду примљене од Министра. Финансија.

Ако у року одтри месеца, од дана обнароаоовања овога Закона, не буде основано Друштво о0о одредбама овога Закона, положена кауција натрипашће Државној каси н оснивач неће је моћи ебјазад захтевати, ако узрок оснивању није била озтеодољива сила (огсе тајецге) а као таква сма(вфраће се да је: рат или политички зашлети у дабрбији, Русији и Француској.

___ Друштво ће се сматрати да је основано, кад нозснивач или оснивачи у једном или више новнејаних завода, које по њиховом предлогу одопаери Министар Финансија, положе на име Орпске каДржаве у готовом новлу 959/ од вредности оснотовног капитала акционарског.

Кауција од 200.000 динара вратиће се осапшивачу или његовом наследнику права, чим се патристаниште пусти у експлоатацију.

Чл. 5.

Рок трајања концесије утврђује се са свима ноповластицама на 60 година од дана почетка екктеплоатације, а по истеку тога рока, сва построизења, инвентар и обртни капитал, припашће Срповзкој Држави, без сваке пакнаде Друштву, и

ото све у исправном стању. |

Напитал друштва. Чл. 6.

Најдаље после 3 месеца од обнародовања ововога Закона, Друштво је дужно поднети на одоодбрење Министру Грађевина детаљне пројекте пева пристаниште, железничке колосеке, крак ради вовезе са најближом железничком станицом пруге "у Дунав-Неготин и остале потребне инсталације 5 мм зграде.

Ке е У основни капитал Друштвени улазе: а). — Сума потребна за грађење приста-

пништа, зимовника, свих зграда, инсталација. за "израду железничког крака, као и сума за же-

еоглезничке станице у пристаништу. · ·5,200.000 6). — Сума потребна за грађење

теммагацина, и антрпо-а · · · - • • • · 2,200.000 в). — Сума одређена за обртни ка-

типтитал ОД + O · · - ~ • - - - 200.000 Tr). — Сума за набавку једног ба-

доттера и једне лађе · · -· · · - - - · 200.000

д). Сума потребна за израду и тишштампање акдија«и трошкове око обрапогвовања Друштва, сума за интеркалар-

13